Mam 15 lat, chodzę do kl II gimnazjum. Mam własny motorower do 50 cm sześciennych. Chcę jak najszybciej zdobyć uprawnienia (kartę motorowerową) by móc legalnie jeździć. W mojej szkole nie organizują żadnych kursów. Gdzie się zgłosić? Gdzie są kursy? Gzie zdać? I o co chodzi z tym prawem jazdy AM, bo podobno w roku 2013 mają być te prawa zamiast kart motorowerowych? POMOCY ! DORADŹCIE COŚ !
Masz mase tematów i akrtykułów o tym na forum. W skórcie sprawa ma się następująco: musisz zrobić prawo jazdy AM którego nie możesz zrobić, gdyż nie ma przepisów jakiś tam które pozwalałyby zdać ten egzamin w Polsce. Przykra sprawa
Kolego może najpierw się zorientuj, a potem się wypowiadaj! Cena kursu zależy od szkoły i miejscowości, ja widziałem oferty zarówno za 600 jak i 900 zł. Egzamin tak jak napisał Shyem 170 zł.
''Uwaga! z powodu braków w zapisach w Ustawie o Kierujących kat. AM w całej Polsce jest zawieszona z powodu braku instruktorów szkolących. Termin przywrócenia możliwości szkolenia nie jest znany. Zapytania proszę kierować do Ministerstwa Transporu.''
Jak cytujesz to podaj źródło, ja w 30 sekund znalazłem we Wrocławiu szkoły jazdy oferujące kurs AM, a w Wordzie jest info, że od 5 maja są egzaminy przeprowadzane...
http://www.skuterowo.com/chcesz-zdawac-egzamin-na-prawo-jazdy-am-nie-masz-jak/ Tutaj coś wspominali, ale to dawno było i już pewnie poprawili te ustawy. ;)