Co zrobić aby był cichszy?

Witam. Zakupiłem ori. tłumik do peugeota xr6, tłumik przyszedł niby wszystko ok, wczoraj go założyłem, odpalam silnik, i chodził zajebiście głośno… Rozebrałem tylną końcówkę i jak się okazało jest to zwykła przelotówka, z jakąś tam siateczką w środku… Co zrobić aby było ciszeją Da się w ogóle? Wieczorem dodam filmik jak chodzi z tym tłumikiem. Pozdr

jeżeli mi się dobrze wydaje to w tej końcówce którą rozebrałeś powinna być wata która by tłumiła

[code:1:2029d4aae0]http://jednoslad.pl/sklep/product_info.php?products_id=563&osCsid=fdb618c43a097a0d4216df7f227c7db4[/code:1:2029d4aae0] Wata tłumiąca Hebo :wink: wkładasz i masz swój efekt :wink:

Nie trzeba HEBO … jest droższa a normalna - taka jak inne … kupujesz zwykłą watę tłumiącą i już … a nie hebo

Nawet watę budowlaną czy jakoś tak.

Kowal napisał:

Nawet watę budowlaną czy jakoś tak.

wata szklana.... ja to wzielem ze strychu bo jako wyciszenie to się uzywa ;PPP

oki, jutro kupie taką wate i napiszę czy pomogło, ale myślałem, ze kupuje serie zablokowaną, a mam przelotówkę :frowning: Jak dziś jechałem do sklepu (ok. 0,3km) to brat mówił, że było mnie jeszcze słychać… Trochę za głośno jak dla mnie… A dało by się jakiś dławik założyć, czy cuś?

jak chcesz żeby był słabszy to no problem, zakładaj zwężkę(ale ona go nie wyciszy) :slight_smile:

wiktor24, Co proponujeszł

rozkręć końcówkę i sprawdź co tam jest. jak wypalona wata to zmień na jakąś do tłumików lub zwykła wata szklana używana w budownictwie :wink:

Wata jakaś taka jest, ale czy ona jest dobra, czy nie, to już nie wiem. Założe nową i zobaczymy co będzie. Pozdr

[ Dodano: 04-08-2009, 10:23 ]
Witam. Założyłem nową watę i jest o wiele, wiele lepiej :slight_smile: Dzięki wszystkim i pozdr.