co założyć ?? kymco super 9

Witam Mam skuter taki jak w temacie. Założony jest wydech tecnigas next r. Wczoraj kupiłem sprężynki niebieskie http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=1633&osCsid=e30635a6d7d443448ec0688fe81b6c38 Potem się dopatrzyłem że one nie pasują do seryjnego sprzęgła ale jakoś udało mi się je założyć. Także kupiłem zestaw sprężyn centralnych firmy top racing i najlepiej odpowiada mi sprężyna +15%. Teraz skuter rusza z bardzo wysokich obrotów ale jak już złapie kopa to idzie bardzo ładnie do samego końca. Tylko że od momentu gdy dam gaz do momentu gdy skuter ruszy jest jakieś 2 sekundy. I w żaden sposób nie da się jeździć na gumie, jedynie lekko da się go poderwałale tylko jak już jade. Z miejsca niema szans. Co mam założyć żeby ten start był lepszy. Sprzęgło ?? Wariator ?? Myślałem żeby kupić rms racing pro i malossi multivar oraz rolki testowe http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=267&osCsid=e30635a6d7d443448ec0688fe81b6c38. Czy jeżeli to zamontuje to odczuje bardzo mocną zmiane skutera ? Bo nie chce wydać 500 złoty a tu mi się zmieni minimalnie przyśpiecha i prędkość maksymalna. A może jedynie same rolki jak dopasuje będzie ok ?? Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuje

kamilkostana napisał:

Myślałem żeby kupić rms racing pro

Miałem te sprzęgło i nikomu nie polecam.

kamilkostana napisał:

malossi multivar

Do tego lekkie rolki, i skuter musi iść na koło z gazu. Nie rozumiem co ten link tutaj robić www.sklep.jednoslad.pl - tutaj się obkup.

Jeżeli seryjne są 8,4 grama to jakie powinny był według cibie te lekkie bo nie wiem jaki zestaw rolek testowych kupić… Chyba się zdecyduje na samo wario malossi

kamilkostana napisał:

zdecyduje na samo wario malossi

No jeśli masz zmieniał sprzęgło na RMS Pro Racing to lepiej nie wymieniaj, bo mi skuter na oryginalnym chodzić tak samo jak i na tym "sportowym" :roll: Lekkie rolki, no myślę że 5g-5,5g. sklep@jednoslad.pl kto pyta nie błądzi. www.sklep.jednoslad.pl to kupuje nie przepłaca.

a moze ktoś inny wypowie się na temat tego sprzęgła ??

Opinie o tym sprzęgle ze starego forum:

Części rms nie są dobrej jakości raczej unikam tych części są to raczej produkty zamienne a nie tuningowe. Mam malossi fly i nie narzekam super sprzęgło i kosztuje 192zł.

RMS Racing Pro(regulowane) jest fajnym sprzęgłem , dobrze wykonane i super się sprawdza przy lekko stuningowanych skuterach. Prawdopodobnie nie najlepsza opinia o tym sprzęgle wynika z faktu, że w komplecie ze sprzęgłem sa tylko czerwone i niebieskie sprężynki(racing i evo) a zielonych(sport) nie ma:( Jeśli się założy czerwone sprężynki do prawie seryjnego skutera to jest porażka. Konieczność dokupienia sprężynęk za 20 zł wymaga zastanowienia czy nie lepiej zakupić sprzęgło hebo, w którym te sprężynki(zielone) już są lub malossi fly które jest o niebo lepiej wykonane. Pozdrawiam

Co do sprzęgła RMS Racing Pro to jest to identyczne sprzęgło co Hebo R czy Metrakit. Od Hebo odróżnia się tylko kolorem. Malossi Fly jest lepsze od Hebo N a tymbardziej Delta od Hebo R. Prędzej bym porównywał Fly do Hebo R a Delta to już zupełnie inna bajka

Ja bym kupić Hebo N lub Hebo R (mała cenowo różnica, a wykonanie o niebo lepsze).

Pomogłem?

ok już nie kupie rms’ów… Ale czy wystasrczy sam wariator i dobra legulacja żeby było ok z tym startem ?

Nie to żebym Ci odradzał, taka jest moja opinia i dowody innych użytkowników tego sprzęgła.

kamilkostana napisał:

czy wystasrczy sam wariator i dobra legulacja

Wystarczy.

ok dzięki za odpowiedzi

[ Dodano: 2008-06-25, 00:10 ]
jeszcze jak możesz to napisz mi do jakich obrotów seryjny wał może się rozkręcać żeby się nie zwalić ??

Nie wiem jak to jest w Kymco, ale w Speedfighcie seryjny wał rozkręcał mi się do 10k i dawał rade. Czemu martwisz się o wał jak masz serie praktycznie tylko wydech który nie kręci aż tak potężnych obrotów i wario które też nie należy do tych najszybszych?

Pomogłem?

jezeli bede jechal na maxa otworze manetke i skuter rozpędzi się do tąd aż zacznie przerywał to nie będzie się nic dzialo z wałem ??

Przerywać? Nie powinien Ci przerywać. Masz serie skuter, zakładasz wario i wydech, nie martw się o wał bo cylinder masz dostosowany do tego wału i reszty silnika przez producenta.

nie chodzi o przerywanie…tylko ze tak bzyczy takie trrrrrr :smiley: :stuck_out_tongue:

A jak ruszasz to nie ma trrrr ? :mrgreen: Nic się nie stanie :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

ok dzieki

Jeśli Ci pomogłem to się odwdzięcz. Zamykam.