>>>>>>>>Co trzeba zrobic po zalozeni

Czesc. Mam pytanie. Niedawno wymieniłem w swoim squcie zwykły filtr powietrza na stozkowy. Od tamtego momentu jak pierwszy raz odpalam skuter to jest bardzo MULOWATY mianowicie przekrecam manete a on ruszy zwoli ruszy zwolni i tak pare razy ale potem juz jest w porzadku. Slyszalem ze trzeba wyregulować gaźnik ale nie wiem co dokladnie zrobić. I jeszcze jedno jak zdjąłem stary filtr to zostaly mi dwa wezyki i nie wiem co z nimi zrobić. POMOZCIE!!! Z gory dzieki za pomoc.:stuck_out_tongue_winking_eye:

wyreguluj gaźnik i wsadź większą dyszę główną

ok dzieki a co z tymi wezykami?

A do czego one idą?? To jest jakiś chiński 4T??

tez tak mam… jeden wezyk idzie do cylka… jak zmieńiles filtr to zostaw je tak jak są… tzn niech ci wiszł :slight_smile: nic mu nie będzie od tego

Z tego co podpytałem kolesia na przeglądzie to te wężyki doprowadzają ciepłe powietrze skąd i skuterówi jest łatwiej zimą, można je zostawić . janica94, nie jeździj po zmianie filtra bez regulacji gaźnika. Masz teraz zbyt ubogą mieszankę (za mało paliwa względem powietrza), większą temperaturę spalania (bo jest przedłużone) i możesz rozwalić cylinder.