Co to za lampy?

Znalazłem w necie takie zdjęcie:

Pytanie brzmi co to za lampy? Ewentualnie jakie można by tu wstawić, żeby były małe i nie obciążały mocno instalacjiż

te lampy na NRG są tzw. projektóry soczewkowe czyli potocznie soczewki :wink:

tutaj zasada dzialania

a tak wygląda po wyciagnieciu z lampy

Na allegro są takie tylko one mają 55W jedna :-/ Jak u mnie ta lampa co jest w standardzie ma chyba 21W to jak dojdzie do tego 110W to albo nie spali instalacja albo co innego ;] Może ktoś widział o mniejszej mocy?

co ty opowiadasz chopcze ^^ 21 wat mocy pobiera twoja żarówka a nie lampa … lampa bez żarówki nie zaświeci heheh kupujesz projektor soczewkowy i wklejasz go w lampe zeby ladnie wyglądalo … jakas zarowke 55 wat i jedziesz z koksem w nocy :wink: szkoda ze nie mam zdjec bym pokazal ci jak swiecilo to u mnie

ja też mam soczewki :wink: ale nie wiem czy to wielka różnica w jakości światła do zwyłkych lamp :slight_smile:

jest i to ogromna . promienie w lampie soczewkowej sa znacznie bardziej skupione przez co lepiej swiecą … moze w skuterach montuja jakieś szity ale po zamontowaniu u mnie bixenonowej soczewki z Audi A6 skuter lepiej swiecil od niektorych aut :slight_smile:
dla tych którzy chcą wiedzieć daje zdjęcie skutera który pewien pan łądnie wyposarzyl lampe w soczewkę z Hondy Civic oraz palnik xenonowy

na zdjęciu jest różnica ale to w takim razie mam jakieś badziewie które malaguti wyprodukowało

JacoPL napisał:

co ty opowiadasz chopcze ^^ 21 wat mocy pobiera twoja żarówka a nie lampa .. lampa bez żarówki nie zaświeci heheh kupujesz projektor soczewkowy i wklejasz go w lampe zeby ladnie wyglądalo .. jakas zarowke 55 wat i jedziesz z koksem w nocy ;) szkoda ze nie mam zdjec bym pokazal ci jak swiecilo to u mnie

No jasne że chodziło mi o żarówke. Jak walne dwie 55W to mi coś walnie w instalacji ;] Da się jakoś do tych lamp soczewkowych słabsze żarówki wstawić?

moze nie tyle walnac jak Ci się będzie akumlator szybko rozładowywał a naładowac chociaz trochę podczas jazdy będzie ciężko. Wiem bo mam jedna zarowke 55w i strasznie szybko pada akum :frowning:

No i wszystko jasne, nie spamujcie już;]
zamykam temat