Siema.
problem polega na tym że rozkręcając gaźnik zapomniałem o zasadach BHP i przypadkiem przy myciu wypadła mi malutka dysza w trociny (jaki kretyn) szukałem, szukałem ale nie
znalazłem od czego ona byłaż? i głupie pytanie: czy jest ona potrzebnaż?
http://s1.zapodaj.net/46911713.jpg.html
Dysza - przewód o zmieniającym się w sposób ciągły przekroju poprzecznym, służący do zwiększania, możliwie z małymi stratami, prędkości przepływającego gazu lub cieczy, kosztem spadku jego ciśnienia.
źródło: wikipedia.pl / RudY
ale złożyłem gaźnik i skuter chodził normalnie czyli do czego służy ta co na rysunku? :roll:
EEEee, jesteś pewien że tam była ?? To jest zdjęcie od góry gaźnika tak ?
od dołu bez tej pokrywy a pływak wyciągnięty, tak jestem pewny że tam była
To jest zdjęcie góry komory pływakowej.
Widać dyszę główną paliwową na środku foty.
to co jest zaznaczone na focie to tam powina byc dysza wolnych obrotów czy jakos tak.
edit ; sory nie zauważyłem ze obok jest dysza wolnych obr
Dysza wolnych obrotów to ta z boku a tu nie powinno być żadnej może ewentualnie ona od ssania jest ale po co ci to wiedzieć wkręc ją tam spowrotem i będzie git majonez
ale on jej własnie niema
ale złożyłem gaźnik i skuter chodził normalnie czyli do czego służy ta co na rysunku?
jak ci chodzi to oco chodzi w ogóle z tym tematem ? zostaw i juz.. sikaj na to
swoją drogą zgubiłeś dysze wolnych obrotów.. tyle tu się rozpisali żeby powiedzieć że to komora pływak, szkoda gadać
ludzie na zdjęciu jest dysza od ssania i główna więc skoro piszecie to brakuje dyszy wolnych obrotów
co na to poradzicie?
Dysza wolnych obortów jest z boku !!! napisali chyba co nie ??
drogi modzie jakim cudem może byc dysza wolnych obrotów z boku skoro z boku nad tą dyszą z góry siedzi ssanie?? skoro ta na środku to główna (sam to wiedziałem ) a druga to od ssania, więc to co tu napisali Panowie wnioskuje że to mi brakowało od wolnych obrotów ( to po to napisałem ten temat żeby tego się dowiedzieć
)
ale spoxik już temat do zamknięcia bo kupiłem wiertło 0,5mm dałem do wujka na warsztat do pionowej wiertarki i przewiercił mi śrubkę w środku. potem tylko z deka przyklepałem i chodzi dobrze. Się zobaczy tylko jak będzie jeździł :shock: .