Co to może być?

Wtam, Mam mały problem.
Gdy skuter stoi całą noc w garażu i go odpale i pojezdze z 1h to jest okej. Ale jak skacze jezdzic i skuter postoi z 30 minut to potem jak go odpale to on gasnie na wolnych obrotach po 30 sekundach, raz po 5 sekundach a raz po minucie. Dzis mialem taka sytuacje ze po odpaleniu po 30 minutwej przerwie jechalem 30kmh i nagle skuter zgasl i po sekundzie znowu sie odpalil... I nie wiem co jest tego przyczyną. Osiągi nie spadają, Skuter po zgaśnięciu odpala od strzała. Co może być przyczyną tych gaśnięc?

Skuter to TOROS FRESCO 4T 80cc Airsal

Regulacja gaźnika. mój musi mieć bogatsza mieszankę bo jak ma normalną to przygasa :-/

Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Co ma wspolnego regulacja gaznika do tego co ja napisalem co?

jak skuter postoi godzine po jezdzie i po tej godzinie chce gdzies jechac to nie moge bo po odpaleniu odrazu gasnie, A jak nie zgasnie to ujade 200m i mi zgasnie... A jak stoi cala noc w garazu to nie ma tego problemu...

mieszanka, jak gaśnie na wolnych to prawdopodobnie za niskie wolne obroty, regulujesz je śrubą w gaźniku. Nic innego nie przychodzi mi do głowy, chyba że to coś w elektryce.

Mam podobnie jak zimny że gaśnie, ssanie zwalone, tyle ze mam 2t ale to chyba nic w tym wypadku nie zmienia... jak jest ciepły to nie gaśnie po odpaleniu jak odrazu jedziesz ?

Co wy k***** ma cie z tym gaznikiem? Skuter nie gasnie przez wolne obroty.. skuter ma stale obroty...

Po nocy w garazu skuter odpala jezdzi wszystko ok.
Gdy skacze jezdzic i skuter ma godzine przerwy to potem nie moge juz jechac
bo odpalam skuter i zaraz gasnie... RAz zgasnie po minucie, raz po 5 sekundach, raz po 10 sekundach, a raz po 2 sekundach gasnie.. A jak mi sie uda pojechac to po 100m zgasnie i musze go odpalac ...
Skuter nie traci mocy i odpala od strzalu. Obroty mu nie spadaja tylko odrazu po kilku sekundach gasnie...

Czy to tak trudno zrozumiec?

@up Jakby czytali ze zrozumieniem to bym panował nad sobą. Ale jestem na maksa wkur*****

Dobra fajnie.
Pomoze ktos ogarniety, znajacy sie na rzeczy?
Bo mnie to denerwuje troszku.
Moje podejrzenie to moduł albo cewka od ssania?
Sluszne mam podejrzenia?

Moim zdaniem też gaźnik, ale bywa różnie. Trzeba kombinować łącznie z wymianą świecy.

heh sorry ze to napisze ale to przez ta dysze ze masz 90 xd ja tez tak miałem xDD

Przyczyn może być wiele:
Gaźnik- wyczyścić, wyregulować. wyczyścić filtr powietrza
Fajka
świeca- może być juz w słabym stanie
Co do modułu i cewki to nie mam takiego przeczucia ze to by nawaliło sprawdż łaczenia przewodow i tyle. jak to nic nie da wyczysć gaźnik i filtr wyreguluj i sprawdz jak chodzi. jak to nic nie da zmien swiece i fajke a jak to nic nie zmieni zastanow sie nad modułem i ceką bo to już drozsze rzeczy :) Powodzenia.

Tylko dziwi mnie to że jak skuter stoi cala noc to on jezdzi bez problemowo. Dopiero potem gasnie jakzapale go2 raz.

Ale sprobojmy z ta swieca.

Jaka swiece kupic pod 80cc airsal 4t?
i ile taka swieca kosztuje?