Co sie stanie??

Siemka.Mam pytanie co sie stanie jezeli bedziemy odpalali skutera z kopki i startera równoczesnie.Nurtuje mnie to pytanko:)

jeśli chinola odpalisz tak to ci spali dom zabije ciebie i jeszcze mu koła odpadną

a co to jest skutera ?

A odpowiecie mu normalnie?

Ja mam też pytanie co może się stać jak skuter jest odpalony, a my odpalamy rozrusznikiem.

Zniszczy się bendix rozrusznika.

mxx_rs napisał:

a co to jest skutera ?

przeczytaj własną wypowiedź:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/grupa-mazowiecka-nasze-wycieczki/page/113
Pisz po polsku kolego, a nie czepiaj się innych.

a może ktoś da jakąś normalną odpowiedź ? sam w sumie jestem ciekaw gdyż nigdy o tym nie myślałem

Pietro napisał:

Zniszczy się bendix rozrusznika.

i tyle w temacie.
Normalne wariator ci chodzi, i jak zakręcisz bendixem to dostaje blokady wariator (i wszystko się ociera o siebie) i do wymiany bendix, rozrusznik i może coś z wariatorem się stać.

rkos napisał:

A odpowiecie mu normalnie?
Ja mam też pytanie co może się stać jak skuter jest odpalony, a my odpalamy rozrusznikiem.

wiem ze cos jakby haczy
i trze

Proxxiu napisał:

jeśli chinola odpalisz tak to ci spali dom zabije ciebie i jeszcze mu koła odpadną

tobie wystarczy twoj zryty beret a nie chinola zeby to zrobic ;]Nie wiesz to nie pisz-proste;D

mxx_rs napisał:

a co to jest skutera ?

ok ok nie spinaj sie kazdy popelnia bledy sa na to dowody;](TWOJ POST);P

Aha czyli już tak zrobiłeś?;d

Bo ocierać się może jeszcze zbierak kopki.

Kilkukrotnie mi się zdarzyło startowanie skutera na włączonym już silniku, ze względu na cicho chodzący silnik i nieuwagę. Części nie są jednak z plasteliny i incydentalne przypadki nie powinny dokonać wielkich strat. Moje Kymco ma się dobrze.

Tzn. jak odpalalem z kopki to chcialem ja zlozyc i tam 5 cm sunela sie w dół i bylo chrzakniecie slychac!:]

Pietro napisał:

mxx_rs napisał:
a co to jest skutera ?

Pietro, nigdy nie mialem z Toba jakiegos kontaktu a od poczatku krytykujesz wszystko co tu pisze. Nudny jestes w tym. Raz, drugi ok, ale zawsze musisz swoje 5 gr dorzucic.
Natomiast jesli chodzi o moj post, ktorego jak widze szukales zeby mi szpile wbic to bylo nawiazanie do tego co napisal Kisiu dwa posty wyzej. Bylo blysnac inteligencja i powiazac jedno z drugim jak juz marnowales niedziele na takie durnoty zeby przekopywac forum i szukac co napisalem.

Bartek, ja sie nie spinam tylko nie wiem co ludzie maja z tym "skutera".
Skuter tak jak regal, monitor, telefon itd. A jakas moda na tego "skutera" i jak sie to widzi po raz setny to juz zaczyna irytowac. Na wiekszosci for jest moderator i daje warny za ortografie a tutaj jest wolna amerykanka.
Kupilem skutera, morze siem przejade jeszcze dzisiej. I tak co drugi dzien.

mxx_rs napisał:

Pietro napisał:

mxx_rs napisał:
a co to jest skutera ?

Pietro, nigdy nie mialem z Toba jakiegos kontaktu a od poczatku krytykujesz wszystko co tu pisze. Nudny jestes w tym. Raz, drugi ok, ale zawsze musisz swoje 5 gr dorzucic.
Natomiast jesli chodzi o moj post, ktorego jak widze szukales zeby mi szpile wbic to bylo nawiazanie do tego co napisal Kisiu dwa posty wyzej. Bylo blysnac inteligencja i powiazac jedno z drugim jak juz marnowales niedziele na takie durnoty zeby przekopywac forum i szukac co napisalem.
Skuter tak jak regal, monitor, telefon itd. A jakas moda na tego "skutera" i jak sie to widzi po raz setny to juz zaczyna irytowac. Na wiekszosci for jest moderator i daje warny za ortografie a tutaj jest wolna amerykanka.

Ja ten twój post zapamiętałem, wiedziałem gdzie jest i nie musiałem marnować pół niedzieli żeby go odnaleźć. Wtedy odpuściłem sobie i nie poprawiałem ciebie, jak ty wszystkich, bo w gruncie rzeczy nic do nikogo nie mam, do ciebie też. Natomiast wczoraj, przyznam że zirytowało mnie takie ciągłe pouczanie kogoś na siłę, mimo że sam powielasz błędy innych. Nie jest ważne czy nawiązanie było do wypowiedzi Kisia, czy nie.
Ten twój wpis skutera - regała, weź to usuń bo to jest niesmaczne. To jest forum skuterowe, nie językoznawcze. Liczy się sedno sprawy.

barteksek1 napisał:

Tzn. jak odpalalem z kopki to chcialem ja zlozyc i tam 5 cm sunela sie w dół i bylo chrzakniecie slychac!:]

"chrząknięcie" wywołała zapadka kopki, to normalne. Co innego gdybyś na uruchomionym silniku wcisnął klamkę hamulca i przycisk rozrusznika elektrycznego. Po to jest właśnie zabezpieczenie w postaci wyłącznika uruchamianego dźwignią hamulca, żeby przypadkowo nie włączyć rozrusznika na załączonym silniku. Bez wciskania hamulca możesz przycisk wcisnąć, nic się nie stanie bo nie zadziała rozrusznik ;)

Tak jak napisał lucek71, jeśli zdarzy się to incydentalnie to raczej, powtarzam raczej, bendix wytrzyma. Zdarzyło mi się raz, przypadkowo odpalenie pracującego silnika skutera za pomocą pilota przygniecionego nogą w czeluściach kieszeni spodni. Poza nieprzyjemnym zgrzytem nic się na szczęście nie stało, ale jak to mówią chłopaki z Pogromców Mitów - nie próbujcie tego robić w domu ;)

Ja spróbowałem: ząbki bendixa lekko przetarte , brak jednego ząbka w rozruszniku (przy odpalaniu niewidać różnicy )

mxx_rs napisał:

Pietro napisał:

mxx_rs napisał:
a co to jest skutera ?

Ok rozumiem Cie ;p