co sdzicie o smarze w spray

Posiadam niemiecki smar w spray nadał by się do namaczania filtrów co o tym myślicie?miał ktoś z tym do czynieniaż

PS:popsikałem już po filtrze w apce

Do filtrów musi byc olej nie smar i w dodatku do filtrów

No taki normalny nie może być,
Mój spray do filtrów w chwile od popsikania tak jagby klei się, a takiż??
to tak jagbyś wzioł Wd-40 i popsikał filter.

o to chodzi żeby się kleił bo syf ma przez wkładkę/gąbkę nie przelecieć czyli musi się kleić ^^

to nie zda egzaminu, ma się kleić, te w sprayu są dobre do filtrów ja mam taką dużą puszkę, psikałem chyba z 20 razu już i z pół puszki zostało a dałem chyba 30zł za nią czy jakoś tak, motula. zaraz po popryskaniu wszystko wsiąka do gąbki w filtrze potem filtr pokrywa taki szron i jest ziimny i na koniec to wszystko gęstnieje i robi się klejące :smiley: polecam na prawde spoko a nie takie smary xd

Mafioz mógłbyś podać jakąś stronę gdzie można dostać taki SZprej ? :lol: :slight_smile:

no ale jak się nasmaruje taką gąbke to ten olej moze wleciec do gaźnika albo przez ten olej nie będzie powietrze przelatywac ! ! wiec ja nie smaruje

przez smar tym bardziej… trzeb posmarować z umiarem :stuck_out_tongue: i odpowiednim …
Pozdro!

Nie masz szans , żeby ci wpadł bo jest sklejony z gabką i wniknął w głąb. Chyba , że go będziesz moczył w zwykłym oleju. A nie smarująć filtra narażasz się na gorsza filtracje i wtedy pył może ci wpaść zamiast oleju heh

pavcioLBN,
https://ssl.allegro.pl/item671374887_olej_do_filtrow_powietrza_air_filter_oil_motul.html
ten mam dokładnie, jest według mnie bdb.
Olej może wpaść a jak nie to prędzej czy później grawitacja zadziała i cały olej źleje się na dół filtra i bd kicha.

ale mam dwa podobne Spray jeden jak wd a ten co przedstawiłem to taki smar albo olej w spray właśnie trudno powiedzieć ale on jest taki biały zakleja gąbkę i tak jak Mafioz, napisał ten tez się robi zimny i gęstnieje wiec chyba jednak będzie zdawać egzamin… :wink: