no ello mam problem bo mam uzbierane kolo 420 zl i chce kupić cylinder Metrakit seres (50!!)
i powiedzcie co sądzicie o nim bo bym kupil Malossi sporta 70 czy tam MK HM 70 bo to o 100 wiencej tylko ale dochodzi do tego łożyska wału czyli do p/g 120 zl stage 6
Gaznik 17,5 to tak kolo 100 uzywany +robocizna i regulacja wyszlo by mnie do kolo 900 zl jak nie wiencej a do tej 50 mk nic nie muszę wymieniac wienc czy kupić tą 50 czy zostac przy seri no nie wiem
z gory thx
pozdro Darecki
Dla mnie to w ogóle jest bezsens ładowanie sportowej 50 - silnik o wiele bardziej wyżyłowany, a przyrost osiągów znikomy :-/ Ja bym się jednak skłaniał do małossiego Z tym gaźnikiem to jeszcze można pojeździć na seryjnym + większa dysza, ale to też jest rozwiązanie tylko na pewien czas
Jeśli nię masz wystarczająco kasy na 70 + łożyska i inne duperele, to się nie bierz za tuning :-? Odpuść sobie wstawienie sportowej 50 bo to tylko strata czasu i pieniędzy
Pozdrawiam
Revo_70
darecki92, 50 kręci około 11 tys. obrotów, a 70 w sporcie 9300 %0 jest dużo bardziej wysilona, wiec krócej na niej pojeździsz. Też chciałem kupować cylinder 50cc klasy sport, ale po rozważeniu wszystkich za i przeciw zrezygnowałem z tego Łożyska w obu przypadkach musiałbyć wymienic, więc ja bym brał małossiego sporta 70
A łozyska z uszczelniaczami dostaniesz za 100zł a jeszcze taniej Ci wyjdzie jak kupisz je w sklepie z łożyskami
revo_70 napisał:
Dla mnie to w ogóle jest bezsens ładowanie sportowej 50 - silnik o wiele bardziej wyżyłowany, a przyrost osiągów znikomy :-/ Ja bym się jednak skłaniał do małossiego 8-) Z tym gaźnikiem to jeszcze można pojeździć na seryjnym + większa dysza, ale to też jest rozwiązanie tylko na pewien czas :-)
Jeśli nię masz wystarczająco kasy na 70 + łożyska i inne duperele, to się nie bierz za tuning :-? Odpuść sobie wstawienie sportowej 50 bo to tylko strata czasu i pieniędzy ;-)
Pozdrawiam
Revo_70 8-)
revolution ze skutery.netą
S9redSuwałki napisał:
revolution ze skutery.netą
Nie :-)
Taki offtop. Revo masz za dużego avka. JAk revo przeczyta mod moze skasowac moj post
co wy gadacie, jezdze na stage6 50cc i chodzi zajebiscie, kreci gites obroty i ogolnie (jak juz to wybieraj ALU bo to są tytany jeżeli chodzi o katowanie) bezproblemu zbieram apke na polini 70cc ktora nie ma zadnych szans