http://allegro.pl/item615414279_malossi_mhr_team_big_bore_86ccm_cylinder_aerox.html
jeszcze c30 i mamy najmocniejszego aeroxa w polsce ?
zły dział… przenoszę
Produkt 1 klasa… a cyz najmocniejszy to nie wiem :lol: tu jeszcze dochodzi regulacja która jest cholernie ciężka przy takim zestawie
wał też by się jakiś mocny przydał , ale takie coś kosztuje połowe aeroxa teraz nawet aeroxa za 3.5 tyś kupi seryjnego
To są częsci od michalosa
jeszcze c30 i mamy najmocniejszego aeroxa w polsce ?
c30 by go zamulił kompletnie. Do BB musi być specjalny wydech highendowy

Ciężka i długa regulacja, częsta wymiana tłoka, ogromne spalanie

No spalanie by było ogromne i dużo pracy przy nim. Chłodnica itp ale maszyna by była piękna a jaka silna
wydalibyście 2tys na takie cudo do popisania się w mieście albo jak kolega wyżej mówi ?
poprawka - 2tyś to sam cylinder ;}
jeszcze dolicz koło 5-8k i będzie good
Michalos to jest ktoś xD Kupił BB, wysłał na porting do DE i sprzedaje, heh… Za sam porting 200E czaicie? Toż to prawie 1000zł!!! Heh… Nie ma to jak dobre evo… Ja bym tego nie chciał, bo bym nie utrzymał takiego silnika…
Michalos to jest ktoś xD Kupił BB, wysłał na porting do DE i sprzedaje, heh... Za sam porting 200E czaicie? Toż to prawie 1000zł!!! Heh... Nie ma to jak dobre evo... Ja bym tego nie chciał, bo bym nie utrzymał takiego silnika...
Ma kase to się bawi... Cóż to jest jego sprawa na co ją wydaje i skąd ja bierze. Teraz jego brat robi portingi i poraz któryś z kolei składa runnera (ciekawe czy go nie zatrze :P)
cylinder to klasa sama w sobie jeszcze po portingu potęga!! Tylko yasiek c300 to wydech pod 70ccm a ten cylinder ma 83ccm więc wydech specjalnie dedykowany do tego cylindra to malossi chyba BB
corey93 napisał:
To są częsci od michalosa
to nie jest cylinder michalosa gdyż jego był wypolerowany a ten nie jest. Chyba że ktoś ma 100% źródło ze to jest jednak jego

Chyba że ktoś ma 100% źródło ze to jest jednak jego
ja mam 100% źródło :P Rozmawiamy na gg raz na jakiś czas :P i to są jego częsci. Zresztą kupowałem od nigo lampe do roxa i to jest jego konto :P, przesyłał mi te linki na gg, rozmawiałem z nim gdy podjął decyzje o sprzedaży :P
więc wydech specjalnie dedykowany do tego cylindra to malossi chyba BB
Wydech pod cylki 80cc (2fast, MM BB 77&86ccm,Cristofolini) to JS Tuning :P Taki miał michalos. Są jeszcze jakieś inne kominy pod te cylki, ale nazwy nie podam, bo nie znam :P hehe http://allegro.pl/
item611089278_wydech_js_tuning_80cc_big_bore_2fast_minarelli_lc.html
a ten cylinder ma 83ccm
86ccm, ale to szczegół :P hehe :)
[ Dodano: 25-04-2009, 19:15 ]
a tak nawiasem... to cylinder w aukcji jest polerowany :P. Spójrz na ostatnią fotkę :P
Może zadam głupie pytanie ale kim jest Michalosą on jeździ w jakim teamie ? nigdy o nim nei słyszałem…
Aha i na tej aukcji z tym kominem jest napisane tak:
W skład zestawu wchodzi: wydech,końcówka, wypolerowana obejma, gwizdek, sprężyny i śrubki.
co to jest ten gwizdek? :-? i czemu sprężyny… to ie ich jestą na końcówkę i końcówkę która dochodzi do cyla :?:
Cylinder jest mega al jego utrzymanie jest bardzo drogie bo często trzeba wymieniać tłoki.
C30 będzie za słaba pomyśl o malossi mhr team II Big bore ale w polsce jest nie dostepny do takiego cylindra nie ma większości części
Bo to się w niemczech zamawia... To jest michalosa, kojarzę to konto na allegro. Poza tym kto w PL sprzedaje BB ? :D Tylko on lub brat Panthelion.kop25 napisał:
le w polsce jest nie dostepny do takiego cylindra nie ma większości części
W sumie jest to okazja więc może ktoś to kupi ;}
P.S. Gdzie pracują jego/ich rodzice ? >_<
ALe kto to jest ten Michalos i co to jest ten gwizdek który dodają do tego wydechu?
Adverion napisał:
kto to jest ten Michalos
to koles, który robił tuning roxa pod evo
tu masz jego temat w worklogu;p
http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=4140
No no nieźle tylko szkoda że nie dokończył tej rakiety… na moje oko przestraszył się gdy zobaczył jakie to są koszty
A zapomnieliście jeszcze o odpowiedniej obróbce karterów itd… Całkowity koszt montażu, regulacji itd myślę że spokojnie przekroczyłby 12tys
A co do C30 to to jest stosunkowo słaby komin Do EVO się nada
ale do BB zdecydowanie za słaby
to tak jakbyś jeździł na Racingu z leovince TT (chociaż dla niego to i Sport to za duży schodek xD)
Ja kojarze Pantheliona który coś chyba kombinuje z tym silnikiem od Runna ;/ Ponoć kupuje cześci i je sprzedaje, teraz miał wkładać już silnik do Runa ale zrezygnował i włożył do Zippa ponoć xD
Co do zestawu to jak najbardziej to jest okazja, chociaż nie wiem czy ktoś to kupi xD
Wapster napisał:
Całkowity koszt montażu, regulacji itd myślę że spokojnie przekroczyłby 12tys
Zależy gdzie i w jakim czasie ( kryzys :P )
Ale dobra ja zamknę ten temat bo widać każdy chce się wypowiedzieć :)