Co sądzicie o tym cylku

Jak w temacie, cylek: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_5_51&products_id=1981&osCsid=9443351dcefdfbbc3bb74406217bcb42 Czy lepiej dołożyć i kupić polini sport 70, jest to różnica ok 50zł więc to byłby jakiś procent gaźnika, czy osiągi na tych cylindrach bardzo różnią się od siebie? Co jeszcze muszę wymienić poza gaźnikiem? łożyska były wymieniane w marcu więc przez 5000km chyba bardzo się nie zużyły i powinny jeszcze trochę się pokręcić.

Ja bym dołozył 50zł to nie duża kasa a Polini sprawdzony . Sam go mam i chwalę

A co wymieniałeś do niego? w jakim skuterze go masz i ile Ci leci?

Ja dołożyłbym 50zł i kupić polini. Polini jest sprawdzony, a z tym co podajecie nigdy nie wiadomo jak długo mógłbyś na nim pojeździć

a czy wystarczy do niego na razie tylko gaźnik? Później filtr sprzęgło, dzwon, pasek. Narazie mam komin technigaz i wario malossi multivar?

gaźnik powinien wystarczyć, ale przy okazji wymieniłbym łożyska na wale na wzmacniane.

mam wzmacniane z przebiegiem ok 5000km, powinny na razie wystarczyć

Jeśli tak to wystarczą :), ale wał dla pewnosci warto sprawdzić :slight_smile: :wink:

wał także ma nową korbe, w marcu była robiona kapitalka silnika :slight_smile:

no to w takim razie kupuj cylek, załóż, i pochwal się jak się sprawuje :slight_smile:

Na cylinder mam terasz szpęce ojca na gaźnik :mrgreen: Co myślicie o tym: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_5_51&products_id=3338&osCsid=3d58994c5be160d85d87ceb5f6576f14 miał ktoś odczynienia z nim?

Tak ja mam u siebie i qmpel mamy przy malossim sport , bardzo dobry wierna kopia dellorto, wszystkie części z dellorto pasują, towar bardzo dobry polecam.

A do malosiego dysze zmieniałeś, bo tam jest chyba główna 90

90 będzie za duża prawdopodobnie. Też mam ten gaźnik i u mnie na LC na cycku Malossi Sport była za duża 090. Trudno przewidzieć, ale musisz kupić coś w przedziale 68-75. Ciężko jest powiedzieć, bo każdy skuter inaczej się zachowuje przy tuningu- jeden może śmigać idealnie na dyszy 65, a drugi np. na 80.