W projekcie pojawiły się również quady, które podzielono na dwie grupy: 1)ciężkie czterokołowce, o masię własnej do 550kg; 2)lekkie czterokołowce, o masię własnej do 350kg. W obu przypadkach ich prędkość maks. Nie może przekroczyć 45km/h.
Tzn quadami np yamaha Raptor będzie można 45km/h jezdzić Moje zdanie jest takie że ten świat idzie ku zagładzie, nie wiem co to da że w wieku 20 lat będe miał prawko na scigacza, jak mam w sobie jeszcze 2 lata kisię to że chce się wyszaleć to ja się od razu zabije, w wieku 20 lat:)
oni wszyscy po prostu za mało kasy dostają i chcą wprowadzać takie bzdury aby ludzie zaczłli płacić zobaczycie za kilka lat kampanie wszelkiego rodzaju będą brzmiały tak “zapłaćcie- dostaniecie”
Powiem jedno albo dwa Po pierwsze … żAL I ROZPACZ Po drugie … BIDA I ROZCZAROWANIE !! Po trzecie quady 45 km/h hahahaah to jest śmieszne to co kurw może te all grizzly raptory itp będą jakoś blokowane ?? To jest nienormalne albo prawko A2 co to ma był 45kW ? to jest paranoja M?wie Bida Bida nam wszystkim tu w Polsce
to jest poje… quady i 45km/h to motorowery będą mogęy ile jeździć człowiek zdaje na prawko i nie może sobie pojeździć to nie warto zdawałna to prawko lepiej motorowerami jeździć na dowód
Ta cała unia to coraz większy syf jest… Chodxcie założymy włłasnie partiż, dojdziemy do władzy, odłączymy się od UE i zmieńimy prawo, żeby było dobre dla nas
Ja uważam że prawo jazdy na skutery to dobry pomysł, zmniejszy się ilość debili na drodze w podeszłym wieku którzy na oczy przepisów nieraz nie widzieli, mają dowód . To tak jakby moja babcia która nie wie nic o przepisach pojechaća do tesco na skuterze bo ma dowód to wolno jej… Reszta to paranoja, mogli zrobić A1 od 16 lat i A od 20, Co do quad?w to już w ogóle totalna porażka :-x
Ja osobiście uważam że rzeczywiście mogliby wprowadzić jakiś dokument na te skutery ale jak tak dalej pójdzie to na każdą pojemność trzeba będzie robić jakieś kursy czy h** wie co Mogliby np. zrobić od 14 lat od razu do 125…jakoś nie mogę wyobrazić sobie zeby blokowałquady…to tak jakby zablokowałauto lub rower
quady blokują ciekawe po co quadami po drodze nikt nie szaleja za to samochodami o i owszem, samochody powinni zblokowawać jak wspomniał Luciano, Od?lnie od 14 lat na 125 to raczej bez sensu ;/ ale do np 70 było by ok. Na 125 niektórzy w tym wieku nie umią jeździć a 125 to jednak jest już dużo mocy i 130 praktycznie każda wyciąga jeśli jest 4T jak 2T to i nawet 160 więc trochę za szybko na niektórych 14 latków. Ale od 16 lat jest w sam raz według mnie.
Dla mnie to jest poprostu śmieszne. Na wiosne mogę zrobić A1. Później A2 i dopiero A? żal d*pe ściska. Ja bede rok pracowałna te prawka. Kto to w ogóle wymyślać najebane w kaskach mają równo. “W polsce się tak dzieje bo pis doszedł do władzy!! - Emil, jeśli dobrze się orientuje PO rzłdzi od paru lat” -rozmowa nauczyciela i ucznia z mojej kl;d Za 5 lat to na Yasuni Z trzeba będzie miećkurs, na Tecigasa zgode…buehehh
Gdyby Ci panowie mieli w kaskach nie równo to byłoby jako tako, ale dlatego, że kask widzieli tylko u motocyklisty będą na wystawie sklepowej nie rozumieją sytuacji.
a na co ci qadem jechać szybciej ? on jest do jazdy bo terenie ,a nie po ulicy ulicom się jeździ tylko wtedy gdy ktoś chce wyjechać z miasta do lasu Najgorsze jest to że motorowerem można jechać tylko 45kmh A co do tych nowych papierów na motorowery to jest tylko zdzieranie kasy bo jak na razie to wyrobienie karty motorowerowej kosztuje 5 zł , a pewnie będzie kosztóważo 150 zł
bo jak na razie to wyrobienie karty motorowerowej kosztuje 5 zł ,
u mnie kosztuje 0zł sąownie zero!!! :P w szkole raz w roku organizują egzaminy.
Kuba93 napisał:
a pewnie będzie kosztowało 150 zł
się będą śmiał jak będzie kosztowało tyle co a1-a itp. :P i jak jeszcze trzeba będzie jazdy robić itp. itd. :lol:
Kuba93 napisał:
Najgorsze jest to że motorowerem można jechać tylko 45kmh
według mnie motorower to pojazd mechaniczny z silnikiem do poj. 50ccm, i nie powinien byc blokowany do 45km/h, ponieważ w mieście nie da się ujechać bo wszyscy jadł grubo ponad 50km/h daćnaszym szanownym politykom skuter zablokowany, najlepiej chiński i niech jadł sobie przez Wawe :roll: i tym z uni zrobić to samo, bo niektóre jej przepisy to jest czysta kpina
a ja jestem za prawem jazdy na skuter ale: prędkość nie 45 ale np. 60 (zawsze lepsze to) i od 15 lat nie od 13 czy 14. trudniejsze egzaminy, wtedy będzie ciężej zdać i ci co nie potrafił nie zdają lub będą musieli wykuć to na perfecto. i tyle. amen pzdr
a na co ci qadem jechać szybciej ? on jest do jazdy bo terenie ,a nie po ulicy ulicom się jeździ tylko wtedy gdy ktoś chce wyjechać z miasta do lasu
Ty myślisz ? A słyszałeś może kiedyś o Quadach z homologacją ? Takimi co można normalnie jeździć jak samochodem , motocyklem ,hulajnogą czy rowerem :D I pomyśl to po co ludzie mieli by kupował raptory 700 skoro na 50 ma takie same osiągi (chodzi o prędkość). Dziwne bo jak w tym roku nad możem byłem widziałem 7 quadów (grizzly itp) normalnie zarejestrowane i na mazowieckich numerach. To tylko do lasu nie ??
Unia tylko wymogęa nowelizacje ustawy, a że mamy bananowe państwo to i bananowe nowelizacje. A teraz zagadka… skoro rejestruje się u nas 125 na 50, to po wejsciu tej ustawy zgadnijcie ile KM będzie miala sprowadzona z niemiec, przez posiadacza kat. A2, Hayabusaż