Co ogranicza obroty w 4T?

Zastanawia mnie dlaczego mój skuter nie chce kręcić się powyżej pewnej wartości obrotów. Mam odblokowany moduł, niczym nie ograniczony wariator i teoretycznie, gdy jadę z górki to powinien się rozkręcić a on nie chce. Brakuje paliwa czy powietrza? Pzdr, PC

Jeśli już to paliwa ale 4t i tak nie będzie ci się krecił jak 2t.

To jest oczywiste. Pzdr, PC

a czy skuterek nie jest blokowany przez zawirowywacz spalin ? ogolna zasada jest taka ze rurka dochodzaca do wydechu jest polaczona z filtrem … im wieksze obroty tym mocniej zasysana jest dawka powietrza co za tym idzie wytwarza się wieksze cisnienie spalin przez ta rurke dospawaną, co ostro blokuje silnik. ta rurka jest gumowo/materialowa i nie jest na stale tak przyczepiona … metalowa rurka jest na stale. Wyciągnij tą rurke gumową z wydechu i się przejedz zobaczysz ze będzie lepiej szedl o i dzwięk się poprawie ^^ POZDROO!!

możesz dać go do serwisu, aby zdjeli ci wszystkie blokady, bo mogą być jeszcze jakieś, które zmniejszają ci obroty- jednak ja bym był ostrożny, bo za duże obroty mogą być szkodliwe dla silnika i czasem spowodować jego uszkodzenie

Nie mam już blokad a zawirowywacza nie było w ogóle. Pzdr, PC PS. W sumie to pytam z czystej ciekawości.

możliwe, że większe obroty nie będą ci potrzebne, powiedz jaki masz v-max? jeśli w granicach 70km/h to więcej nie wyciągniesz, ani silnik nie wkręci ci się na wyższe obroty

jeżeli nie masy zawirowywacza nie znaczy ze nie masz zwężki w tłumiku