CO lepsze?

I jeszcze jedna rada nie kupowac nigdy uzywanego mimo ze koledzy polecaja markowe uzywane w cenie niemarkowego nowego.Sprawdzic serwisy kolo domu co robia jakie typy i tym sie kierowac.

Polecał bym Yamahe majesty 125 do 4 kupisz młody rocznik 2004 - 2005 jest to bardzo ładny i praktyczny skuter z małym spalaniem db się prowadzący. Nie ma problemów z awaryjnością jedyne co się w nim wymienia to klocki hamulcowe i olej co sezon :) Skuter ma duży schowek do tego jeśli ucelujesz dobrą sztukę to trafisz pojemny 20 l kufer. Skuter mimo swoich całkiem sporych rozmiarów jest lekki zapewnia komfort nie tylko kierowcy ale również pasażerowi :) model z oparciem :) polecam ten skuter. :)

Hey słuchajcie, pojawiła się nowa możliwość. Yamaha Booster co prawda używka ale po bardzo okazyjnej cenie. Tylko powiedzcie mi jak tam awaryjnością no i częściami???

Witaj, Yanaha Booster to mały skuter, jeśli chcesz jeździć we 2 osoby komfortowo to nie pojeździsz :D. Ma silnik 2T więc awaryjność małą a dostęp do części jest spory, to bardzo popularna jednostka napędowa :). Osobiście radzę Ci luknąc na allegro na używane skuterki Gilera Runner!, niedość że masz komfort to jeszcze silnik 2T :). Pozdrawiam!

Mystek napisał:

Osobiście radzę Ci luknąc na allegro na używane skuterki Gilera Runner!, niedość że masz komfort to jeszcze silnik 2T :). Pozdrawiam!

Używany skuter z silnikiem 2T, to nie jest atut na plus, z racji tego że dwusuwy są łatwiejsze do tuningu i z regóły większość jest po, dlatego byłbym ostrożny

Pietro masz racje.

99% tych yamah, giler itp (z silnikami minerelli) są po tuningu, większość zajeżdżona i na prawdę tego się nie opłaca kupować... Cena może być okazyjna, pojeździsz trochę i się okaże, że albo skuter pali z 6l/100km albo kilka podzespołów będzie do wymiany. Jeśli szukasz 2T to warto się rozejrzeć za takim skuterem, który ma silnik chłodzony powietrzem. Są znacznie rzadziej tuningowane a osiągi mają dość dobre przy niewygórowanym spalaniu. Jeśli skuter ma jeździć po mieście to bardziej się opłaca kupić skuter z silnikiem czterosuwowym. Będzie znacznie mniej palił, choć osiągi też ma mniejsze.

Polecam osobiście Zipp Vega.
Lecz jeżeli w oko wpadł Qantum RS to nie widzę przeciwwskazań.
Pomykam na Vedze i wiem z rozmów z płcią przeciwną ,że się podoba.
Co do charakteru maszyny to powiem ,że jest bardzo dynamiczna jak na 4T
lecz nigdy nie pobija 2T, komfort jest jazdy jest wspaniały.
Nadaje się na długie wypady itd.
Jeżeli Qantum jest podobne to bierz lecz jak pamiętam to dość duży skuter i potrzeba trochę siły aby to utrzymać.

Nowicjuszka napisał:

Hey
Witam wszystkich. Jak wskazuje mój nick, jestem nowa na tym forum. Mam zamiar kupić sobie skuter i postanowiłam spytać Was fachowców co lepsze? Podoba mi sie bardzo model Zipp Quantum RS, ale jakoś w sklepie mi go odradzają wiecie może dlaczego??
I skoro nie ten to jaki? Mniej wiecej w tej samej cenie czyi do 4000.

Ja ci proponuje kup sobie CPI ARAGON50 2t super skuter ja nim jezdże.