co kupic

Witam chciałbym prosić o doradzenie co wybrać chce kupić 125cc wybrałem kilka marek i doradźcie który lepszy

Dealim S3

Suzuki Burgman

Sym GTS EVO

Piaggio Xevo

Piaggio X9 czy Yamaha Majesty a może Peugeot Satelis chce kupić jakąś fajna ładna która ma dobre osiągi 125

one wszystkie mają identyczne osiągi. Nie kupuj Daelima S3 bo tego nikt u nas nie ma i podaż cześci zerowa.

Reszta - jak leci. Trafisz dobrą sztuke na która cie stać - to kupuj.

a powiedz mi wombat piaggio xevo czy x9 jest lepszy najbardziej sklaniam sie ku sym gts125evo i wlasnie te 2 modele piaggio tylko ktory lepszy ciekawszy nowszy no i mysle tez o burgmanie tylko burgmana ciezko dostac wmiare dobrego i z fajna cena do 6 tys

a co to znaczy “lepszy” jakie sa kryteria?

wiekszy bezpieczniejszy bardziej komfortowynowszy ktory jest lepszy

juz pisałem. są w zasadzie takie same. nowszy bedzie ten który bedzie nowszy :smiley:

powiedz mi jeszcze jedno lepszy wtrysk czy gaznik i ktore z tych modeli maja funkcje start stop

to wszystko zalezy od rocznika. musisz sobie użyć np googla i poczytac o nich.
aczkolwiek jedyny sensownie i płynie startujący start-stop ma honda - co przy spalaniu takich skuterów i tak guzik daje.

czy lepiej kupic sym 125 z 20011 czy suzuki burgman z 2006 co bedzie lepsze i tansze w utrzymaniu

ostatni raz napisze. to bedzie dokładnie to samo w kosztach, osiagach, naprawach.
jedyna różnica to twoje subiektywne odczucia na którym ci wygodnie a na którym nie i który ci sie bardziej podoba. oraz stan danej sztuki.
Pamietaj że opinie “dobry i niezawodny” dotyczą tych sprzętów nowych lub w stanie fabrycznym. A po kilku latach używania (a nie wieszcz czy nie przez rzeźnika), nieznanej historii usterek i jakości napraw… to niekoniecznie te opinie są wciąż prawdziwe dla danej sztuki.
Dlatego ogląda sie i ocenia konkretą sztuke a nie czy X jest lepszy od Y. Bo to może być - ale wcale nie musi.