Cześć wszystkim.
Jestem zielony jak ogórek, parę lat temu troszkę pojeździłem na skuterku. Wygląda na to, że sytuacja zmusi mnie do zakupu takiego sprzętu. Mam niewiele kaski ( 2000-2500 ). Chciałbym coś trwałego i w automacie, pojemność 50ccm. Może być używka. Marzy mi się coś co wygląda rasowo (np. Bartony czy Benzery ) albo jak Enduro. Doradźcie coś proszę świeżakowi :)
Do 2500tys i w automacie najlepszym wyborem będzie toros f16 albo router bassa. Za reszte kupisz sobie cos fajnego. Enduro w automacie? Wątpie
Szukaj używanego Kymco Agility, ewentualnie Vitality.
Kilka takich sztuk jest na forum ujeżdżanych od nowości. Mają ponabijane po 25tyś km. i dalej jeżdżą bez awarii.
Możesz też postawić na bardziej "prestiżowe" marki, jednak ich sprzęt będziesz już starszy, zapewne z importu, oraz dużo większym przebiegiem = większa loteria.
Bassy, Torosy i inne pudełka sobie odpuść jeśli nie ma potrzeby zakupu nowego skutera.
OPopatrz sobie na suzuki katane :) Bezawaryjny , ekonomiczny i dynamiczny :) Szczerze polecam . Chyba żebyś chciał coś takiego bardziej sportowego to w tym wypadku aprilia sr , puaggio nrg ( jak się uprzesz to znajdziesz ) No i ewentualnie jakieś kymco . Mam nadzieje że dobrze wybierzesz :)