Dokładnie ;)Kapuchon napisał:
Pietro napisał:
Hipol 80W90, niczym się nie różni od rekomendowanych do skuterów.. Ja leję trochę lepszy Hipol, półsyntetyczny 75W90 jest niewiele droższy ale lepszy, można na nim wydłużyć przebiegi między wymianami, a przy niskich temperaturach nie gęstnieje, przez co przekładnia od początku lżej pracuje ;)Czyli najlepiej do przekładni zalać : Hipol 75W90
http://www.autkoplus.com/img/product/39345/kind/2/html/1
A do silnika : Castrol 20W40 SG
http://sklep.intermotors.pl/product-pol-25982-Mineralny-olej-Castrol-do-4-suwowych-silnikow-motocyklowych-20W40-SG-CCMC-G4-pojemnosc-1L.html
Olej w silniku co 3tyś a w przekładni co 2-3 wymiana w silniku więc nawet po 9tyś będzie dobry ?
Skoro wszystko ok to dziękuje Ci bardzo za pomoc. Wielki + odemnie ;)
Kapu, zapomniałem Ci powiedzieć, że jak kupisz motocyklowy olej do silnika 4T 20W40, to resztę która zostanie, możesz przeznaczyć do przekładni. Motocyklowy olej 20W40, klasowo odpowiada olejowi przekładniowemu 85W, więc nie ma potrzeby kupować dodatkowo litra oleju przekładniowego, tym bardziej że po zalaniu silnika zostaje 250ml ;)
I tu górą są skuterki chłodzone cieczą, jedziesz i tylko kontrolujesz wskaźnik temperatury :) Oczywiście dopóki 4 litery nie zażądają przerwy :lol:
zawsze uparcie to powtarzałem, ale oczywiście co niektórzy kłócili się ze mną, że na polskie warunki wystarczy AC, otóż, wiatrak nie zawsze każdemu wystarczy.. ;)arka3 napisał:
I tu górą są skuterki chłodzone cieczą, jedziesz i tylko kontrolujesz wskaźnik temperatury :) Oczywiście dopóki 4 litery nie zażądają przerwy :lol:
Pietro napisał:
Kapu, zapomniałem Ci powiedzieć, że jak kupisz motocyklowy olej do silnika 4T 20W40, to resztę która zostanie, możesz przeznaczyć do przekładni. Motocyklowy olej 20W40, klasowo odpowiada olejowi przekładniowemu 85W, więc nie ma potrzeby kupować dodatkowo litra oleju przekładniowego, tym bardziej że po zalaniu silnika zostaje 250ml ;)
O.o ;) Dobrze że mi o tym powiedziałeś bo ostatnimi czasy liczę każdy grosz ;P Jeszcze raz dzięki.