Witam posiadam CPI Popcorn 70cc setup w opisie. Chciałbym moją bestie na tyle koło postawić i nie wiem co mam dokupić. Mam seryjny gaźnik tylko wymieniłem dysze na 80ke i mam założony filtr stożkowy, bo na serii mi mulił. Mam koło 300zł i nie wiem co kupić ( tu liczę na Wasze wypowiedzi) Rolki mam seryjne 5,8 g. :573:
ymmm za 300zł aby szedł na koło heh… a jaki masz ten cyl??? no ale tak czy owak za 300zł najlepszą inwestycję jaką możesz zrobić to malossi multivar :roll:
jeżeli masz dobre przyśpieszenie to przydałby się jakiś dobry dzwon i sprzęgło
Adverion, cyl stage6 sport a wydech yasuni r w podpisię ma.
A jak masz taki cyl i taki wydech to bez problemu powinien iść na koło, podciągnąć go trochę i jazda. seryjnymi skuterami śmigają a co dopiero na 70ccm.
za 300zł ja bym kupił do sprzęgła jakieś sprężynki twarde (hebo czerwone) jakieś rolki lżejsze (około 4.5g) i gaźnik 19mm. i wtedy nie ma bata i musi iść na koło.
A skuter Ci nie muli na yasuni R z rolkami 5.8? według mnie grubo za ciężkie.
Ja czytałem w poradniku z forum że koleś miał 4,75 rolki i muła miał skuter a przy 3,90 ostro jeździł. A no posiadam te muły ale założyłem sprężynę +30% i jest lepiej, ale muszę w tygodniu kupić rolki
[ Dodano: 31-05-2009, 00:39 ]
A sprężynki z Top Racinga to ile %'owe brać zamiast HEBO?
top racinga sprężynek nie bierz, ja nie polecam.
a Ty masz ewidentnie rolki za ciężkie więc gnaj do sklepu i kupuj lżejsze.
Mafioz no tak masz rację zagapiłem się rzeczywiście ma w podpisię mój błąd :-?
hmmm TR+15% to jest praktycznie to samo co Hebo +50% a dalej to nie wiem za 300zł to ja ci mówię KUP WARIATOR !!! MULTIVARA najlepiej… i nic innego on ci da najwięcej a nie sprzęgło… sprzęgło kup jak będziesz miał drugie 300zł
sprzęgła się nie opłaca, ja miałem seryjne i też bez problemu na koło szedł, teraz mam sportowe i też idzie, może trochę lepiej ale sprzęgło i tak tylko na pierwszych paru metrach daje najwięcej (na starcie).
Ja Ci polecam do tego wsadzić gaźnik 19mm on Ci da niezłego kopa na tym zestawie.
Gaźnik i rolki bo są ewidentnie za ciężkie
Rolki wstaw lżejsze. Musisz znależć odpowiednia wage do seryjnego. Wg mnie to najlepiej 4,3g.
Chyba ze kupujesz wario.
ja to bym kupił gaźnik przy tym cylindrze on daje dużo aza 300 zl masz gaźnik tec racing nowy 19/21 mm z ssaniem polini z linko
OK kupiłem rolki 3,75, i sprężynki Hebo czerwone Jutro paczka będzie więc jutro zamontuję i dam Wam odpowiedź :573:
[ Dodano: 02-06-2009, 18:33 ]
Dzisiaj zamontowałem same sprężynki, a z tego powodu, że to był hardcore xD Sqoot ma mega muła do 15 km/h a potem jedzie normalnie :573:
[ Dodano: 04-06-2009, 20:51 ]
Witam ponownie, zamontowałem rolki 4.0g i jest kiepsko. Nie mogę go wyregulować na gaźniku poprzez śrubę od mieszanki bo jak daje seryjny filtr to wtedy nie rusza z miejsca nawet. Jeżeli daje stożkowy to jeździ ale i tak nie ma mocy. Mam gaźnik 12mm i dyszę 80’kę :573: