Ciężko pali.

Wojtas - chodzi o to, że agility tak mają, że nie da się ich odpalać z rozrusznika i nic się na to nie da poradzić? Bo tak mi powiedział mój mechanik (też jeździ agility i bardzo ceni ten model). On twierdzi, że wszelkie naprawy i regulacje to zawracanie głowy, bo tego się zrobić nie da - ale ja w to nie wierzę i się na to nie zgadzam :twisted:
Wg. mnie jakaś przyczyna musi być - zacznę od akumulatora, a potem będę dalej sprawdzął.
W kwestii dławienia się zimnego silnika - pewnie możesz mieć rację, że inaczej się tego ustawić nie dal.

Też jeżdżę Agility i pali zarówno na mrozie jak i w upalne dni, zawsze od strzału z elektrycznego rozrusznika, po to jest ssanie żeby palił w każdych warunkach, a ustawić wszystko się da, widać taki mechanik z Bożej łaski, zatrudniony po znajomości skoro mówi że nie da się ustawić...

Piotr - no to polec mi mechanika, który się tym zajmie dokładnie i kompleksowo, bo mnie szlag trafi zaraz !!!

W warszawie odwiedzałem kilka warsztatów. Jak na razie na prowadzeniu na mojej osobistej liście jest motor land, zaraz za nimi scooterland. Tyle, że oba daleko.

Kiedyś dzwoniłem do Motorlandu i rozmawiałem z mechanikiem, ale nie miał zielonego pojęcia, o co go zapytałem to nic nie wiedział, mówił że musiałby zajrzeć do "mądrych książek"...

Wiesz, przez telefon to nie wiele da się zrobić. Najlepiej jechać wprost do nich. W Motor Land Agility zajmuje się taki młody chudszy facet. Ustawił w zasadzie wszystko co trzeba. Gdzieś też czytałem, że odpalanie przy niższej temp moze robić problem. W książce serwisowej nawet jest zalecane, aby po odpaleniu skuterka dać mu się rozgrzać. Wiadomo, że jak chłodniej jest na dworze, to on będzie potrzebował więcej czasu na rozgrzanie. W Motor Landzie można w zasadzie podjechać i się spytać, to jak znajdą chwilkę, to zajrzą od razu co może się chrzanić.

Ja robię wszystko sam ze swoim skuterem i nie dałbym nikomu przy nim grzebać, chciałem o coś zapytać ale sam do tego doszedłem bo nie wiedzieli ;)

Ja włożyłem akumulator panasonica szczelny ma 14 volt i 7,2 amperogodzin z wózka inwalidzkiego dostałem od szwagra a patrzyłem to aku kosztuje z 300 złoty na necie

Aku o napięciu 14 volt? Są takie w ogóle? i do tego działa Ci w instalacji 12 voltowej?

A w moim skuterze działa ponad rok nawet jescze bezpieczników nie wywalił mozliwe że jak się ładuje 12v to nie ma 14v

Nie ma takiej opcji- gdybyś podłączyć aku 14V do instalacji 12voltowej, to instalacja poprostu spalona, albo chociaż bezpieczniki by wywaliło.
Sprawdzałem, są takie baterie 14Voltowe, ale chyba tylko i wyłącznie nikolowo-kadmowe.

Nie przesadzaj ja jakos jerzdze od roku i jakos nie spaliło mi elektryki pewno ładuje śię tylko do 12volt

wieczorem foto wrzucezainstalowanego tego aku w moim skutrze

To Ty też miałeś wrzucić zdjęcie tego zalecenia, że trzeba lać paliwo 98 oktanów?

A takie male pytanko, czy ssanie dobrze dziala?

mi bez ssania od strzała odpala na zimnym a na ciepłym z gazem.

Hm, bo moze masz zle gaznik wyregulowany?

Na starym cylku kawa z mlekiem, eraz na nowym czarna swieca, no ale to normalne, wiecej oleju dostaje.

qazwsxedc wrote:

To Ty też miałeś wrzucić zdjęcie tego zalecenia, że trzeba lać paliwo 98 oktanów?

Masz tabliczke na profilu zdjęcie główne pisze jakie paliwo lać ron 98

A jak tu wrzucic zdjęćie to niewiem podpowiedz