Siemka
Mam skuter Kymco Super 9, do niego założony wydech tecnigas next r.
Mam taki problem ponieważ gdy skuter jest zimny ciężko ma odpalić, tzn tak kręci z 5 sekund ale zapali…to jesze ok ale np. gdy się gdzieś przejadę się zgasze skuter i po jakiejs godzince czy dwoch (skuter juz ostygnie :D) gdy chce go zapalic to jak zapali to od razu gasnie i tak z 5 razy az wkoncu będzie wszystko dobrze… to jest trochę wkurzajace jak podjezdzasz do centrum jakiegos czy do szkoly, wychodzisz, chcesz go zapalic a tu nic. Ludzie się gapia i taki trochę zal… xD
Dlatego mam do was pytania:
1. Co jest nie tak ?
2. Zamówiłem gąbkę do filtra sportową, czy to coś zmieni ?
3. Może zmniejszyć rozmiar dyszy ? ( wiem że była zakładana większa ale nie pamiętam jaki rozmiar)
4. Może czyszczenie gaźnika ?
Za wszystkie odpowiedzi dzieki
Zły dział!!! Przenoszę. SiWy
Wyczyść i wyreguluj gaźnik, jak nie pomoże to napisz
jak go odpalisz to gasnie bez gazu ? Daj mu troszeczke gazu ponieważ może nie być benzyny w gaźniku i pali na resztkach , odpal go daj troszeczke gazu niech lapnie troszeczke wyzsze obroty, poczekaj chwile i wtedy prubuj max gazu, jak juz na max gazu nie będzie gasl to jedziesz ;p
Jak zapale i spróbuje dac nawet troszkę gazu to od razu gaśnie.
no to poczekaj, aż trochę pochodzi, ssanie się wyłączy (jak automatyczne), bo może za dużo wahy dostaje, jak jeszcze mu gazu dasz i się zalewa…
Jak mogę zaczekać skoro gaśnie…
>_<
wyczyść gaźnik a jak to nie pomorze to poreguluj śrubką i iglicą …
Właśnie się przebrałem i ide wyczyszcze gaźnik. Jak wróce powiem czy pomogło.
ja mialem podobnie jak mialem wode w gaźniku…
Wszystko się naprawiło po porządnym wyczyszczeniu i wyregulowaniu gaźnika
Pozdro
Tak jak mówiłem … do zamknięcia ?