Witam
Właśnie przeprowadziłem generalny remont skutra, nowy cylinder polini sport 70, wał tnt, łożyska wału skf, wariator polini speed control i rolki coś powyżej 3g, sprzęgło tec evo racing i tam mały problem skuter jakoś ciężko mi odpala nie chce się wkręcić na obroty trzeba kręcić manetka dodawać puszczać gaz i po okolo 5 sekundach jest ok, trzeba też męczyć go kopniakiem, odpala tak +/- za 3/4 kopem, myślę że jest to wina gaźnika chociaż dziś go czyściłem i nie ma już problemu z tym dodawaniem i ujmowaniem gazu wkręca się od razu tylko trzeba go kopać, mam malutki gaźnik bo 12 mam zamiar go wymienić ale puki co nie mam kaski, może być to wina gaźnika ? źle ustawiona mieszanka ? raczej nie jest to wina czegoś innego bo są to nowe części (tak mi się wydaje) i druga sprawa ile może wynosić vmax w takiej konfiguracji części ?
Z góry dziękuje za pomoc
Seryjny gaźnik 12mm przy polini sport 70 ? Prooooszę cie
Ten cylinder nie dostaje wystarczająco paliwa, żeby pokazać pazurki
Kup gaźnik 17,5 i wtedy wyregulujesz do porządku bo na tym to nima bata …
Co za wydech masz ?
poza tym szybciej się zajejździ jak nie wyrególowanym będziesz latał
Wydech seryjny, puki co nie mam kaski więc latam na tym, a może ma ktoś do sprzedania taki gaźnik ?
Kupuj gaźnik większy bo jeździłem też na 12mm przy 70ccm to gdy na polu było dosyć ciepło i pojeździłem to niestety go zatarłem.
na dworzu kur.wa nie na polu Krakowiaku ty !!
To są rolnicy oni na pole tylko wychodzą
Znalazłem tani gaźnik ale nie wiem czy będzie dobry, http://allegro.pl/show_item.php?item=1689682517 nadaje się taki ?
[ Dodano: 29-06-2011, 14:51 ]
czy może taki http://allegro.pl/gaznik-dellorto-phbn-17-5mm-aerox-neos-minarelli-i1690954638.html
nie kupuj gaźników do P/g bo maja z drugiej strony regulacje i cieżko będzie Ci się do niej dostać
w nosię z regulacja jakos sobie poradze chodzi o to czy dobry jakościowo jest
Jak dla mnie to wina leży w gaźniku zaiast od razu kupować nowy spróbuj go dobrze wyregulować na iglicy ząbki do góry to chyba większa dawka paliwa sprawdź to na necie i może pomorze skoro masz seryjny wydech to nie powinnien chcieć aż tyle paliwa żeby 12 go nie ciągneła… Pobaw się i zdaj relacje a co do nowego zakupu gaźnika to nie nadziej się na żaden bo częstgo jest tak ze są króćce 12-14,5mm i od 14,5-17,5 żebyś czase przy kupnie gaźnika nie musiał zaraz zbierać na króciec bo przelot i tak wtedy będzie za mały i nic to nie da… Ale sądze żę ta regulacja na razie powinna pomóc w końcu to klasa sport a nie EVO…!!