witam posiadam bete chrono i mam z niż dwa problemy pierwszy to ze jak postoi tak z 10min to muszę ja kopaż z 20razy ja zapali ma ona zbiornik paliwa na dole w podłodze i jest pompowane przez pompkę do gaźnika ale po tych 10min po zgaszeniu tak jak by w gaźniku już nie było paliwa i muszę go kopaż jak się napompuje a drugi problem to ze strasznie się grzeje i bardzo szybko traci moc jak już uda mi się go zapali po nocy albo jak jest zimny to idzie bardzo fajnie na koło to bez problemu a jak pojeżdżąnim tak 15min to ledwo rusza nie wiem czego to wina i proszę was o pomoc pozdr i z góry thx za odpowiedzi
KOmpresja pada moim zdaniem
jak się grzeje to puchnie i nie ciagnie
Jestem tego samego zdanie co wino. Cylek do szlifu i nowy tłok.
kompresja to raczej nie bo cylinder ma przejechany jakieś 500km ale tez o tym myślałem i zmierzyłem jaka jest kompresja i jest z niż wszystko ok :-/ juz nie mam pomysłu co z nim może był
A nie mogles od razu napisac co wymialałeś itd??
Sorki to w tym sezonie zostało wymienione; Cylinder Polini 70 SPORT Wario Polini SC Pasek Polini kewlar filtr Polini Air box sprężynki sprzęgła Polini (niebieskie) główna dysza 100 (rozwiercana) łożyska Stage6 metal zawór membranowy Hebo sprężyna dociskowa Hebo 60% króciec ssący RMS a może to był to wina ze dostaje za dużo paliwa i się zalewa ???
Musisz wyregulować gaźnik, a co do odpalania to zobaczysz czy coś się po regulacji poprawi. Może był tak że masz złą mieszankę i trzeba się namęczy żeby odpali a po regulacji problem był może zniknie;
Mam takie same cześci tuningowe w swoim Peugeocie , też miałem ten sam problem , tyle że mam dysze 76mm , założyłem seryjny filtr powietrza (po drobnej modyfikacji , ponawiercałem kilka dziur i jest git ) wydaje mi się że do seryjnego gaźnik a Polini Airbox daje za dużo powietrza , a gaźnik nie potrafi dostarczył tyle paliwa , a tak poza tym to dysza 100 to wydaje mi się trochę duża na taki tun . Na sto?ku jak jeździłem to miałem prawie max benzyny ustawine na gaźniku , to wtedy fajnie jeździć tyle że pali 8-10litra/100km !!!
nie dysza jest ok bo ja oryginalną miałem 78