Cieknie paliwo

Witam
Kupiłem nowy skuter i po 1 nocy zrobila sie malutka plamka pod nim. Sciagnałem kufer i okazalo sie ze wezyk podlaczony do baku przecieka przy samym początku/koncu (zalezy jak kto patrzy) Nie wiem czy teraz ta blaszka zaciskowa slabo trzyma czy wężyk jest za szeroki.. Zacislem obok blaszki 2 tytyrrytki ale dalej powoli robią sie krople.
Co robic?

Jak nowy skuter, to jedź tam gdzie kupiłeś, masz gwarancję ;P

Tylko on byl kupiony w markecie. A najblizszy serwis mam ok 20 kilometrow nie wiem czy nie wycieknie po drodze..

Jak cieknie powoli to na pewno nie wyleci wszystko. Jedź do serwisu i niech robią na gwarancji.

Najlepiej jedź do serwisu... A jak chcesz to koniecznie zrobić sam, to wyjmij wężyk, utnij końcówkę (bo wężyk jest już lekko rozciągnięty w tym miejscu), załóż z powrotem z normalną obejmą ;)

Obciałem kawałek wężyka i kupiłem nawet mocniejszą objemke. Pojechałem do sklepu i spowrotem i na objemce juz robiły sie krople :/ Sproboje zamienic wężyki z drugiego skutera, a jak to nic nie da to servis..

Odpowie mi ktos na pytanie " Czy nowe rolki mozna wymienic przy docieraniu? czy lepiej poczekac do 1000-1500km?"