Witam. mam problem, cieknie mi paliwo filtrem powietrza, gdy kopie - próbuje odpalić, jednak skuter nie odpala, iskra jest, gaźnik dalem do przeczyszczenia, przed chwilą odebrałem, włożyłem i dalej ten sam problem, co robić ? czemu to cieknie ?;//
Masz rozwalony zawór membranowy. Mi też kiedyś ciekło z filtra, miałem problemy z odpalaniem i okazało się, że to wina membrany.
ale to nowy gaźnik, 2 miesiące temu kupowałem, wiec wątpie. skutr jak coś to chiński 4t :D
Masz na 100% za wysoko iglice w gazniku zniż ją
dobra pojde zaraz zobaczyc
Ale co ma nowy gaźnik do zaworu membranowego ?? Przecież to zupełnie inna część.
mi chodziło o membrane w gazniku... co do mam kupić nowy zawór ?
Wymień kranik.
chodzi Ci o pampke ? włożyłem od kolegi ze skutera (dobrą) i dalej nie pali..
Haha, jaką pompkę ? Od kiedy skutery 50cc mają pompke paliwa ?;] Domyślam, że chodzi ci o kranik podciśnieniowy.
Problem masz ze złym ustawieniem pływaka w gaźniku. Podgnij go trochę, aby zamykał dopływ paliwa, zanim nagromadzi się go nadmiar w misce paliwowej gaźnika i wycieknie do filtra a przy okazji cylindra, zalewając go - Tu masz rozwiązanie problemu nie palenia ;] Za dużo paliwa dostaje przez to i go zalewa.
Oj tam :d Ja to nazywam pompką paliwa :D Dobra spróbuję.
AraS napisał:
Haha, jaką pompkę ? Od kiedy skutery 50cc mają pompke paliwa ?;]
praktycznie wszystkie ze zbiornikiem w podłodze ;)
możesz mieć uszkodzony zawór iglicowy w gaźniku i puszcza paliwo
Chyba będzie najlepiej jak zaprowadzę do mechanika. :) I mi dobrze zrobi..
Co w końcu było przyczyna że to paliwo lało się do filtra powietrza? Trzeci gaźnik zakładam i dalej się leje. Zmieniłem pojemność z 50ccm na 90ccm i odpali na 5sekund i gaśnie zalany. Iglica,zawór podciśnienia czy co?
Dzień dobry mam pytanie co może się dziać w skuterze 4t jak wymieniłem gaznik i filtr powietrza i jak gazuje to mi filtr powietrza zalewa i ciężko odpala a dałem iglice na samą górę proszę odpisać