Witam. Mam problem. Przy składaniu katany LC wszystko jest ok, założyliśmy starą uszczelkę i woda dostawała się do cylka i ciekła przez wydech. Założyliśmy nową uszczelkę i jest to samo, woda leje się ciurkiem przez wydech… Dlaczego tak się dzieje? Proszę o pilną pomoc.
EDIT: jak powinna być założona uszczelkaż Bo chyba to nie wina tego, że jest odwrotnie.
a glowica jest ok?? moze się tez tak dziac jak glowica jest dziurawa ;D zadko się zdarza ale się zdaza…
a nie obiliście krawędzi przy zdejmowaniu?? Może gdzieś uszczelka nie starczaż
hmmm… Sylikon??
sylikonu pod głowice się nie daje:P
sprawdź bo to wygląda na to że gdzieś jest krzywo, na próbę żeby się przekonać na 100% o tym daj uszczelke i nawal tam sylikonu jakiegoś, zakręć poczekaj z godzine niech wyschnie i zalej ciecz, jak nie będzie przeciekać to masz gdzieś krzywo.
[ Dodano: 29-06-2009, 15:09 ]
tylko nie odpalaj z tym sylikonem xD
kurdę, przecież na tubie sylikonu jest napisane, że nie nadaje się do gaźników i pod cyl. Zarób włąśnie tak jak pisał Mafioz
Silikon wchodzi w kanały cieczy jelenie! Nie stosuje się go pod głowicę… :shock:
Po przyjrzeniu się głowicy wyszło, że jest ryska, grubość paznokcia i głębokość 0.5mm… Nie dostawała się nawet do kanału, a i tak płyn leciał jak z kranu, ciurkiem :roll:
Splanowałem głowicę i lata aż miło
dlatego Ci mówiłem żebyś zatkał to sylikonem poczekał aż wyschnie zalał ciesz i jak nie leci to rozebrał a nie odpalał, nic by się nie stało a chodziło tylko o sprawdzenie czy jest jakaś większa nierówność.
ale jak już zrobiłeś z tym to dobrze