siemano Mam pytanko od kumpla:D Jeździ on speedfight 2 i podczas jazdy dość mocno ciągnie w lewo kiere ;/ o jeździe bez trzymanki można zapomnieć. Jak myślicie czego to wina ?>
Zawieszenia.... Musiał gdzieś przywalić przodem lub jeśli to nie on, a kupić od kogoś skuter, to ta osoba musiał a walnąć, lub mocno się wyje*** można próbować wyprostować, a jak to nic nie da, to kupić nowe. P.S- to właśnie urok pojedynczego zawieszenia- jeśli się naruszy, czasami nawet lekko, to od razu ściąga.Barteck napisał:
Jak myślicie czego to wina
Niestety też tak myślałem ;/ a znasz jakieś sposoby jak najlepiej spróbować to naprostować?
Oddaj to najlepiej do kogos kto prostuje takie zawieszenia na maszynach ;). Samumu mozesz jeszcze bardziej pogorszyć sytuacje.
Nie koniecznie musi być krzywe zawieszenie. Mogę być luzy w układzie i dla tego ściga.
A sprawdź luzy w kole. Moze masz scentrowane i lata? Chociaz to by cie rzucalo a nie sciagało. Sprawdz czy masz proste widelce. nawet na oko zerknij czy prosto w miare jest
Dzięki za odp. dziś sprawdze co to może byc :roll:
Wino: W speedzie jest monowahacz pchany ;/
Sorry, nie doczytałem ze o speeda chodzi :roll:
czyli mówicie że albo zawieszenie albo luzy ??
Jak dla mnie zawieszenie…
Jak myślicie można tym jeździć czy może coś poważniejszego się stać ;/? Nie jest tak źle jak tym jechałem ciągnie tylko lekko prawie niezauważalnie przy wyższej prędkości.
Możesz jeździć, na swoją odpowiedzialność. Ja bym to zrobił jak najszybciej ,nie ma co ryzykować…
mojemu kumplowi przy szlifie SP sztuca się lekko wygięła
zobacz może to będzie to. W SP zawsze lekko ściąga w lewo przez wachacz, ale jest to prawie nie odczuwalne…
Najczęściej w tych skuterach sciąga przy hamowaniu. Sprawdź jak mocno ściąga u ciebie.
Kumpel ma ten sam problem, odezwij się do mnie na gadu to podam Ci nr do tego kolegi to on Ci powie co dokładnie tam jest bo jemu to koleś naprawiał, trochę się poprawiło ale jeszcze trochę ściąga Ja u siebie w speedzie miałem podobnie tylko że ja widelec pogiąłem:P
Nie wiem czy mi się tylko to wydaje ale sp jak patrze jest trochę krzywe :shock: koło jakoś dziwnie nie idzie prosto …
Przejadę się po piasku albo mokrym asfalcie będą mokrymi kołami po suchym i zobacz czy nie zostawiasz dwóch śladów. Wydaje mi się, że zostawiasz jeden ślad tylko przednie koło masz w ten sposób / zamiast |