Witam.
Posiadam wydech Tecnigas RS. Mam go jakieś 5 miesięcy. Dałem za niego 600zł bez chromu bo z chromem 800zl (żal)Wzięła go rdza ;/ . Z początku chciałem go dokładnie wyczyścić, wyszlifować i pomalować lakierem bezbarwnym. Przed chwilą wpadł mi do głowy pomysł żeby go oddać do chromowania . I tu teraz do Was takie pytania. Czy oddawał z Was ktoś do takiego zakładu, że za określoną sumę zrobi tak, że wydech będzie wyglądał jak lustro ( coś takiego jak np Laser x pro chrom czy jak mu tam :D). Czy taki chrom nie zejdzie np. po pół roku albo np. po dwóch latach? Jak o taki wydech dbać, żeby utrzymać taki zajebisty wygląd?
Ile taki zabieg może kosztować?
Proszę o opinie i sugestię.
Zejść - nie zejdzie. Będzie wyglądał jak Laser - w końcu chrom to chrom…
Wyjdzie drożej niż byś dołożył te 200zł do chromu… Peszek
Kuzwa a możesz odpowiedzieć na wszystkie pytaniaż Bardzo mi zależy
Nie oddałem, ale na pewno będzie tka wyglądał... Chrom to chrom...S9redSuwałki napisał:
Czy oddawał z Was ktoś do takiego zakładu, że za określoną sumę zrobi tak, że wydech będzie wyglądał jak lustro ( coś takiego jak np Laser x pro chrom czy jak mu tam :D ).
NieS9redSuwałki napisał:
Czy taki chrom nie zejdzie np. po pół roku albo np. po dwóch latach?
Po jeździe na deszczu przecierać suchą szmatką...S9redSuwałki napisał:
Jak o taki wydech dbać, żeby utrzymać taki zajebisty wyglądł
Co jakiś czas można delikatnie spolerować...
Nie wiem, ale strzelam, że ok. 200zł...S9redSuwałki napisał:
Ile taki zabieg może kosztować?
Wszystko? :-?
aha to mam jeszcze jedno pytanie ;d czym rozni się niklowanie od chromoaniaż i jeśli się rozni czy sa takie same efekty i czy to ejst tansze?
chromowanie, to jak sama nazwa wskazuje powlekanie chromem. A niklowanie to galwanizowanie niklem, czyli ten sam proces, tylko innym metalem powlekają :mrgreen:
Niklowane powierzchnie mają taki sam połysk, tylko kolor lekko wpada w brąz
np.:
http://www.elbit.info.pl/zdjeciagot/niklowanie_2.jpg
osobiście preferuję niklowane części w chopperach :mrgreen:
Chrom też jest super, ale nikiel zawsze jest bardziej oryginalny
no a mogę sobie wydech tenicgas rs po niklowac? i bedzi wyglądał tak jak chrom? ile to skoztuje?
jak chrom nie będzie wyglądał
kolega dał zdjęcie wyżej
taki ciemniejszy będzie
no a wedlug ciebie ladnie to wygląda poniklowany? wiaadomo mniej oskztuje… dobrze to się tryma tak jak chrom/??>
według mnie ładnie
Napewno lepiej niż zardzewiała rura kanalizacyjna :mrgreen:
szukaj na google zakladu który zajmuje się chromowaniem zadzwon i zapytaj jak wygląda cenowo takie chromowanie, oni ci powiedza jak duzy jest element a ty im powiesz ze wydech do skutera, na dlugosc nie jest wiekszy od odkurzacza ^^ to ci powie ile mniej więcej albo powie zebys przyjechal to się dogadacie ^^
POZDROO
mi się nikiel bardziej podoba, a trzymają podobnie. W końcu ta sama metoda nakładania i metale o podobnych właściwościach
masz namiary na przykładową firmę, gdzie możesz się coś dowiedzieć:
http://www.rosik.pl/pl/?o=galwanotechnika_cynkowanie&gclid=COzFopmIlZcCFYwH3god6QamDA
Kumpel chciał (w lubelskim) chormować przekładnie to mu powiedzieli 150zł… Więc za wydech u nas pewnie ze 200zł albo i ponad… Niklowanie o wiele tańsze ale w chromie możesz się przyjżeć a w niklu już nie (tzn w elemencie chromowanym/niklowanym)
bart jeśli dobrze pamiętam dał 80zł za chromowanie swojego jaśka ale przygotował go sam wiedz w zakładzie mieli mniej roboty a co za tym idzie mniej zaplacil wiedz wydaje mi się ze oddanie wydechu tak po prostu do chromowania to wydatek max 150zł
PodLy, a czemu w niklu nie możesz się przejrzeć?? To tak jak byś patrzał w przydymione lustro (kiedyś takie brązowe były modne).
Połysk jest taki sam, tylko inny metal użyty, a co za tym idzie inna barwa
Nikluj!!
Szukaj zakładu z okolic twojego zamieszkania.
Mojemu koledze nie chcieli chromować wydechu bo może się coś uszkodzić? (amatorka na pewno)
Nie oplaca się samemu robic… Oddaj do zakladu. Troche drozej ale pozadnie ci zrobia.
wiesz co, nikluj to.
będziesz miał oryginalnie, a nie wszyscy mają chrom i chrom, albo carbon
chyba wiec tak zrobie. jezdze do bialegostoku raz w tygodni ojciec ma tam znajomosci to cos zalaatwi. to mowicie zeby lepiej poniklowac niz chromowac? aha i jeszcze jedno pytanie no przekładnia chromowana w jakims zakladzie to to samo co wypolerowana wlasnym rekomaż
nie no, jak polerujesz to nie będzie nigdy takiego połysku jaki daje chrom, ale jak masz czas i umiesz to sobie wypoleruj i też będzie błyszczeć