Chlodzenie w skuterze.. minarelli

Nadal mam problem z chłodzeniem, mianowicie woda która się nagrzeje w cylku wcale nie idzie do chłodnicy tylko tam zostaje… Jak to powinno wyglądać? mam malaguti f12 z podw?jn? chłodnicę a nie taka jak w roxie. Mam dwa przewody które idę do pompy wodnej, jeden idzie od cylka a drugi od chłodnicy. który gdzie ma był?

Może termostat ci padł skoro nie wychodzi woda z cylka, wyrzu? go w hu na zime będziesz się martwic o nowy

ajajaj… to się nazywa obieg zamkniety i obieg pelen. Peżen się otwiera dopiero gdy silnik się nagrzeje ( termostat się otwiera) Ten od chłodnicy idzie do tego niższego wejącia na pompie tamten wyższy idzie do cylindra.

Co do twojego problemu. Termostat ci wysiad?, przetestuj go wrzucając do gor?cej wody, jezeli się nie otworzy jest zjechany.

No on jest zjechany i juz o tym pisałem na forum i on został wymontowany!!

czyli jak dalej nie chlodzi ? nawet po wywaleniu termo ?
dziwne :?:

No wywaliłem i ni ch… tak wygląda mój tłok po zdjęciu cylka… :shock:

Pierścienie wyjebka… Przepuszczały…

musiał miećb. dużą temperature, też mam malage i mój tłok lepiej wyglądać kiedy pękł przewód od chłodzenia i nie miałem wcale płynu, tłok do wymiany + pierścienie a potem pomyśl, samych pierścieni nie wymieniaj bo mi nie chcial odpali i musialem wymieniłeś razem z tlokiem