Witam
Posiadam Chińską Longije 2T. Niedawno zmieńiłem moduł na odblokowany wymieniłem rolki i wszystko odblokowałem. Jadąc nagle mi zgasł i już nie pali. Wszystko jest ok w mechanice: jest iskra na świecy, jest paliwo w cylindrze rozrusznik chodzi wszystko na oko jest OK. Ale nie pali tylko mieli rozrusznik. Co się mogło stać?
Pomocy.
Wyczyść gaźnik i filtr powietrza …
I zdaj relację czy pomogło
Może go porządnie zalałeś… jak wyciągniesz filtr to zatkaj ręką gaźnik i uruchom
Sprawdź czy membranki nie mają żadnych prześwitów.
O co chodzi z tymi membrankami i gdzie to jestą? Kilka godzin przed zgonem grzebałem w gaźniku i zmieniałem wysokość iglicy. Ale potem jeździł i wszystko było Ok. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie taką?
Membranki sa pod krućcem łaczącym gaźnik z silnikiem
Ok dzięki rano na to spojrzę.
wlej strzykawkę paliwa pod świecę… jak odpali tzn że membranki siadły…
Powróć iglicę do poprzedniej postaci
Wał kręci taką? to by wykluczało najgorsze
laufer13 napisał:
Ale nie pali tylko mieli rozrusznik
To spróbuj z kopki a jak nie masz to sprawdź czy rozrusznik jest dobry bo moze tylko mieli a nie łapie o wario i nawet tłokiem nie kreci
Wapster napisał:
wlej strzykawkę paliwa pod świecę... jak odpali tzn że membranki siadły...
z tym się nie zgodze bo jak mi paliwa nie lapal i lalem benzyne właśnie pod swiece i pali to mialem zasyfiony gazior, a nie membranki padniete !!
ale jak zapali i będzie chodził dalej bo jakby był zapchany gaźnik to byłby problem z podawaniem paliwa do cylindra i tylko zaburknąłby tym co mu wstrzyknąłeś do cylka
teraz się zgodze bo nie do konca wytlumaczyles o co ci chodzi
Wyczyściłem membranki, gaźnik, filtr paliwa, filtr powietrza. Iskra jest na świecy a świeca jest zalana benzyną z olejem. wlałem tak jak pisaliście benzynę do cylindra i nawet nie burknął. Zupełnie nie wiem co mam robić a jutro mam otwarcie sezonu motocyklowego Kraków-Mników na które specjalnie montowałem neony i głośniki pod siedzeniem a tu kiszka mój Maluszek zdechł… Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł??
A kolega też miał taki przypadek w tgb 303 rs i osobiście postawiłem na uszczelkę pod głowicą. Sprawdziło się poprostu padła. Sprawdź kompresje.
tez tak mialem przyczyna to zawieszenie plywaka
jak to naprawiłeś??