Chiński 2T zgasł i już nie pali

Witam

Posiadam Chińską Longije 2T. Niedawno zmieńiłem moduł na odblokowany wymieniłem rolki i wszystko odblokowałem. Jadąc nagle mi zgasł i już nie pali. Wszystko jest ok w mechanice: jest iskra na świecy, jest paliwo w cylindrze rozrusznik chodzi wszystko na oko jest OK. Ale nie pali tylko mieli rozrusznik. Co się mogło stać?

Pomocy.

Wyczyść gaźnik i filtr powietrza …
I zdaj relację czy pomogło

Może go porządnie zalałeś… jak wyciągniesz filtr to zatkaj ręką gaźnik i uruchom :slight_smile:

Sprawdź czy membranki nie mają żadnych prześwitów.

O co chodzi z tymi membrankami i gdzie to jestą? Kilka godzin przed zgonem grzebałem w gaźniku i zmieniałem wysokość iglicy. Ale potem jeździł i wszystko było Ok. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie taką?

Membranki sa pod krućcem łaczącym gaźnik z silnikiem

Ok dzięki rano na to spojrzę.

wlej strzykawkę paliwa pod świecę… jak odpali tzn że membranki siadły…
Powróć iglicę do poprzedniej postaci :slight_smile:
Wał kręci taką? to by wykluczało najgorsze :stuck_out_tongue:

laufer13 napisał:

Ale nie pali tylko mieli rozrusznik

To spróbuj z kopki a jak nie masz to sprawdź czy rozrusznik jest dobry bo moze tylko mieli a nie łapie o wario i nawet tłokiem nie kreci

Wapster napisał:

wlej strzykawkę paliwa pod świecę... jak odpali tzn że membranki siadły...

z tym się nie zgodze bo jak mi paliwa nie lapal i lalem benzyne właśnie pod swiece i pali to mialem zasyfiony gazior, a nie membranki padniete !!

ale jak zapali i będzie chodził dalej :slight_smile: bo jakby był zapchany gaźnik to byłby problem z podawaniem paliwa do cylindra i tylko zaburknąłby tym co mu wstrzyknąłeś do cylka :wink:

teraz się zgodze :slight_smile: bo nie do konca wytlumaczyles o co ci chodzi :stuck_out_tongue:

Wyczyściłem membranki, gaźnik, filtr paliwa, filtr powietrza. Iskra jest na świecy a świeca jest zalana benzyną z olejem. wlałem tak jak pisaliście benzynę do cylindra i nawet nie burknął. Zupełnie nie wiem co mam robić a jutro mam otwarcie sezonu motocyklowego Kraków-Mników na które specjalnie montowałem neony i głośniki pod siedzeniem a tu kiszka mój Maluszek zdechł… Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł??

A kolega też miał taki przypadek w tgb 303 rs i osobiście postawiłem na uszczelkę pod głowicą. Sprawdziło się poprostu padła. Sprawdź kompresje.

tez tak mialem przyczyna to zawieszenie plywaka

jak to naprawiłeś??