Dzień dobry,
Chciałbym kupić skuter Hondy, nie teraz, dopiero na przyszłą wiosnę ale już chciałbym zbierać informacje i bardzo docenię wszystkie porady.
Skuter używany, 50cm, 4 suw. Co bym chciał żeby miał to na pewno w automacie (nie wiem czy robi się w manualu, chyba nie?), elektryczny zapłon i cicha praca silnika.
Widziałem dużo sprzedawanych na olxie ale kompletnie nie wiem czym się kierować, jakim modelem Hondy?
napisze to co zawsze - i tu sie nic więcej napisac w sumie nie da.
wszystkie skutery hondy spełniają twoje kryteria - ciche, oszczędne, niezawodne. ALE
Ale to ich dotyczyło kiedy były nowe. Uzywane mają swoją historie, właścicieli, naprawy na hgw jakich częściach…wiec z ich trwałości i stany technicznego mogło zostać tylko wspomnienie.
Wiec kup taki który ci sie podoba, raczej nowszy niż starszy (ale czasem starszy może być w lepszym stanie jak nowszy) i trzeba dokładnie ocenić stan (no na ile sie da - najlepiej z kimś kumatym w temacie pojechać oglądać). Zdjęcia i deklaracje właściciela… no … ten tego… on chce sprzedać.
I tak pewnie wybór jest miedzy wiekową hondą DIO 50, wiekową hondą Bali 50, wiekową SH50 (duże koła - wygodniej sie jedzie ale zmulają) i ciut nowsza Vision 50. Nawet nie wiem czy wszystkie w 4T występowały - nowsze na 100%.
wiem że masz rację ale nowej nie kupię, nie ten przedział finansowy.
z kolei używaną jak będę miał kupić to pewnie pojadę autem gdzieś w polskę i kupię oceniając jako amator czy jest dobrze czy źle, żadne specjalista nie wybierze się ze mną w podróż niestety.
dobrą wiadomoscią jest to co napisałeś że z hondą nie będzie powinno się popełnić pomyłki ale będę szukał tych modeli co podałeś.
dzięki bardzo.
ed.: obserwuję wyszukiwania na olx wszystkich Hond które podałeś, dzięki temu nie zapomnę modelu
zastanawiam się też nad kupieniem na tym forum jakby ktoś sprzedawał, teoretycznie na takim forum powinienem kupić lepiej niż od randoma na olxie, prawda?
w zasadzie to nie.