CBr czy NSr

Robie prawo jazdy kategorii A1 <czyli do 125 cc i 11Kw > nie wiem co kupić. Czy Honde CBr 125cc i 11kw i bym jeździł legalnie czy NSr też 125c ale 22 Kw tak samo jak Aprilla Rs .. I nie wiem czy słabszą CBr-ke ale legalnie czy mocniejszą NSr--ke czy aprile NSR I RS są mocniejsze i szybsze inie wiem sam . Pomóżcie

Jak masz jeździć na mocniejszym sprzęcie to równie dobrze możesz nie robić A1 bo to na jedno wyjdzie. W dowodzie rejestracyjnym jest moc i średnio rozgarnięty policjant zorientuje się że nie masz uprawnień.

Ok .:) dzięki :)

No, lepiej kupić Honde CBR.

CBR wybierz. Na darmo byś robił prawko jeżeli być NSR jeździł.

CBR będzie też mniej palić. NSR to 5L/100km spali przy spokojnej jeździe.

Odkopuję, ale wcześniej nie widziałem tego tematu.

Suawek, policjant nic nie zobaczy, bo oba moto mają w dowodzie wpisane 11kW, gdyż były wypuszczane - podobnie jak skutery - zablokowane, aby spełniać wymogi A1. Tak czy owak po dowodzie nic nie widać, natomiast po tym, że np. RS wyciąga 160km/h to już bardziej.

To które moto wybrać zależy od tego, co wolisz. CBR to 4T, mniejsza moc, ale ciągnie od dołu, mniejsze spalanie i motorowerowy wygląd, w więc wąska rama, wąskie kółeczka. NSR, RS mają więcej mocy ale ciągną od wysokich obrotów jak wszystkie 2T, potrafią spalić nawet 10L przy ciśnięciu, ale wyglądają poważniej, są masywne i łatwe do pomylenia z 600. Wystarczy powiedzieć, że RS ma 6 sekund do 100km/h - tylko co np. GS 500.

Ja będę kupował w następnym roku Yamaha YZF R125, cbr 125 dla mnie wygląda trochę jak rower z owiewkami,, nsr jest już stare ale ma swoją potęgę, lecz powoli wypada z rynkkku, rs'ka jest mocna nie ma co gdybać ale te 7-10L/100km przeraża