tak dokładnie bo możesz kompresje zgubić
No chyba że się zmienia cyl, to wtedy się raczej można przerzucić Przynajmniej tak zrozumiałem
to ja musiałem mieć jakiegoś farta czy coś, bo jeździłem kiedyś na mixolu, pozniej na elfie mineralnym a teraz na castrolu i chyba nic mi się nie stało
ja tam leje olej orlena za 12 zl i nie ma zandego problemu. po co przeplacac?
tata mowil ze i tak się wypali wiec tak jakby nie bylo oleju
:shock: :shock: ja na poczatku miałem jakiś wlany mineralny na docieranie a teraz wlałęm stihla półsyntetyczny chyba nic mu nie będzie ;D a w keewayu to na przenajróżniejszych olejach jeździłem
jak zbyt długo nie jeździłeś na nim ReKoRd, to nic mu nie będzie.
Jest zasada: im później(większy przebieg) zmienisz olej na lepszy, tym gorzej :-/
ten mineralny miałem 1000 km dzieki Dywersant, za wskazówki
a ja powiem tak
na początku jeździłęm na pełnym syntetyku vovoline czy jakoś tak 2 l
a teraz juz 1l wyjeździłem pół syntetyka tego z orlenu i nic się nie stało
Rekord - docierałeś na mineralu ? FAJNIEEEE
kalin - zrozum, że nie stanie się nic takiego widocznego … po prostu bardziej psuje się silnik >_<
nie psuje się nic ! jak nie mas zpojewcia o olejach to nie gadaj rudy. olej się spala wraz z benzyna to wiec tak jakby jego nie bylo. wiem bo skonczylem politechnike wroclawską o moto.
ale mineralu castrola i byl czerwony
Norvid napisał:
wiem bo skonczylem politechnike wroclawską o moto.
Buhahaha xD
Politechnikę kończy się w wieku około 22 lat najwcześniej z tego co wiem :lol:
Wyrobiłem sobie mniej więcej zdanie na temat oleji do 2T.
Shell adwance ultra 2t. speed na nim kopcił ale ogólnie nie było źle
Mobil Racing 2T za skuterem twozyły się smugi dymu i zawala dyfuzor nagarem
Obecnie najtańszym i najlepszym olejem jakim lałem jest olej Husqvarny 90zł/4l speed na nim w ogóle nie kopci na mieszance 1:33 czasem puści smugę dymku. Czyści dyfuzor z nagaru po Mobilu
ja używam ojeju valvoline nawet mam breloczek valvoline w cpi miałem pierw olej valvoline motorcyle 2t następnie czerwony z Orlenu po czym cała serię valvoline DuraBlend Scooter 2T teraz do apki na wtrysku go wlałem i będę wlewał bo wole półsyntetyk za 30zł o którym mogę powiedzieć same dobre rzeczy niż syntetyk za 25 i do tego na skutercentrum można go kupić
a do sym’a kupiłem w TESCO Elf scooter 2t city jumper ale syma Jeszcze nie odpaliłem wiec nie wiem co i jak będę na nim go docierał to się zobaczy
PS:Aprilia jest z Niemiec wiec pewnie miała zalanego jakiegoś syntetyka
http://www.valvoline.pl/DuraBlendScooter2T_index.html
Norvid napisał:
olej się spala wraz z benzyna to wiec tak jakby jego nie bylo.
Co za bzdura!! KURWA jak można takie bzdury pisać!! nie nalej oleju to zobaczymy jak długo pojeździsz i zobzczysz czy ten olej jest tak jakby go nie było!!
Norvid napisał:
wiem bo skonczylem politechnike wroclawską o moto.
HAHAHAHAHAHAHA i jeździsz na skuterku a masz ponad 22/23 lataż?
hehe olej ma duże znaczenie … przecież bez niego to chwila moment i silnik zatarty… mniejsza z ty mze zpala się również z benzyną ale ma znaczenie … to tak jak byś nalał w siebie Finlandi lub pepsi na czym lepiej będziesz chodził? oczywiście że na Finlandi <- taki joke
Norvid, to weź wlej do sqta olej po frytkach ,no bo olej to tak mało ważna rzecz ,że mogło by jej nie być ,co nie :?: :573: :573: :573:
Dobra koniec spamu !!! Zamykam !