Witajcie. pacjent cagiva w8 125t. Dzis z nudow zaczalem sciagac cylinder i glowice. I moim oczom ukazal sie tlok o wymiarach 63 94mm. Czyli wielki. No to ja na internet i czytam. I dowiedzialem sie ze to jest na 90% cagiva 125 cc ale po tuningu na 160cc z czesci od polini… I dlatego po dodaniu gazu sie dlawi. I teraz pytania.
Czy daloby rade zostac na 160cc i zrobic aby palil?
Czy trzeba wrocic na 125 i pomarzyc o 160 cc?
Dostaje za malo paliwa za duzo powietrza?
Czy trzeba rozwiercac dysze w gazniku dla wiekszej ilosci paliwa? Dzieki i licze na rozwiazanie. Siemka
Dostaje za malo paliwa za duzo powietrza?
pytanie raczej do wróżki. trzeba sprawdzić. Zapewne za mało paliwa ale to po prostu trzeba wyregulować.
Czy trzeba rozwiercac dysze w gazniku dla wiekszej ilosci paliwa?
wystarczy wymienić. 3 zł kosztuje
Inne pytanie jest takie - od kiedy tak sie dławi i ile to jeździło na źle wyregulowanym gaźniku. Bo może już cylinder mówi “papa” i dlatego sie dławi - i dlatego poszedł na sprzedaż
Pomiar kompresji i stan (kolor) świecy dużo powie.
Tato mowi ze swieca daje piekna iskre. Cylinder nie jest w tragicznym stanie ale tez nie w idealnym. tez mowi ze jeszcze sezon posmigam. tlok ani kreski nie ma. I teraz tak. “DYSZA GŁÓWNA DELLORTO 6MM (RÓŻNE ROZMIARY)” Co to znaczy te “6mm”? Bo mam do wyboru od 4mm-6mm i nie wiem dokladnie co wybrac . Aby zakupic dobra dysze. Chcialbym zamowic stad ---->https://smugi.pl/product-pol-112-Dysza-glowna-Dellorto-6mm-rozne-rozmiary.html
PS. Gaznik to Dellorto PHBL24
PHBL ma chyba zawsze dysze z gwintem 6mm bez względu na srednice gaźnika
Na ssaniu też się dławi?
Zamowilem dysze 165. Tak na ssaniu tez sie dlawi. Albo dysza rozwiaze problem. Albo trzeba bedzie wymienic gaznik na wiekszy
Od jawy 350 może jakiś znajomy ma na próbę pożyczyć,w niej w oryginale jest gaźnik 28 bo to silnik z mito jest Panie a w mito był chyba 34
Wlasnie gadalem z kolega ktory mial 32 do sprzedania. Nie chcial przyjechac i sprawdzic czy bedzie smigac. Nie przystal na moje warunki wiec trudno. Aktualnie nie mam nikogo wiecej od kogo moglbym wziac na probe
A od mz250 nikogo nie masz tam jest 30