LOL, nie wiem czy jesteś wierzący ale ja tak, dlatego tak pisze.... weź sobie książeczke z komuni i poczytaj trochę to się dowiesz dlaczego tak napisałem... Nie chce się z tobą kłócić bo nie od tego jest to forum, ale w tym wypadku nie masz racji. Sam wycinałem sobie uszczelki np. pod przekładnie, więc Twoja rada była dobra, jednak w tym przypadku (nie wiem dlaczego) się nie sprawdza, bo sam tak robiłem. Zaraz mi wszystko zaczęło przeciekać. Już kilka razy spotkałem się, że paliwo ciekło w bws'ie lub mbk spod kolektora.... Uwierz mi, w tym wypadku najlepiej na samym silikonie...hincu napisał:
Po pierwsze "boshe" nie ma takiego słowa,próbujesz pisać slangiem dzieciaków, napisałem już wyżej kto tu się popisuje więc wystarczy nam jedna osoba. Nie chce Ci nic powiedzieć, bo na forum jest to nie możliwe, nie zauważyłeś tego ? Jak coś to można tylko pisać, jeszcze funkcji "gadania" nie ma, dla Twojej niewiedzy firmy składające silniki sami nie wycinają uszczelek, są od tego inne firmy głównie zajmujące się tym,nie przemoknie bo jest dociśnięta,nie widziałeś nigdy kompletu uszczelek do silników?,co Cię obchodzi jaki mam skuter ? Nie tylko w takim jedynym skuterze jest takie coś.Z tematu robi się offtopic, przepraszam za to , ale wprost nie mogę znieść takich wypowiedzi.Jimi napisał:
Boshe, Ty wiedzą się nie popisujesz. Jaki masz skuter? Zakładałem już uszelke taką jak ty mówisz, gówno dała a nie uszczelniła. W tym przypadku sam silikon. A tak nawiasem, to chcesz mi powiedzieć, że oni przy składaniu skutera biorą, idą do kiosku kupują blok, siadają i wycinają uszczelke?? POWODZENIA. Taka uszczelka zaraz przemoknie. I weź się nie odzywaj bo NIE MASZ TAKIEGO SKUTERA.hincu napisał:
Ehh a fabryczne uszczelki myślisz, że z czego są ? Z plastiku ? Też je muszę z czegoś wyciąć, najczęściej tektura.Tak bardzo widzę jakie masz doświadczenie i jak to dużo robisz przy skuterach masz się czym popisać, bo wiedzą to raczej nie za bardzo ;)
Co ma do tego moja wiara ? “Boshe” nie ma nawet takiego czegoś w słowniku. Wogóle o czym Ty zaczynasz pisać ? Może źle wyciąłeś, niedokładnie ? Zerknij na komplet uszczelek, będzie tam papierowa pod kolektor wykonana prawidłowo, po zamontowaniu i skręceniu nie ma prawa przeciekać ! Silikon stosuje się tylko tak doraźnie,gdy nie ma pod ręki uszczelek ale na dłuższą mete, nie skutkuje.
Patrzyłem. Była identyczna. Na silikonie jeżdże już rok i jak na razie wszystko jest OK.