Witam
Wczoraj na Stacji pokusiłem się żeby zalać mojego Trontitla (Burgman 650)Shell Nitro + .O ile na 98 i BP ultimate lata jak szalony tak po zalaniu tego czegoś "umarł". Ze stacji odjechałem normalnie ale cuda zaczęły dziać się po pierwszych 200 m ,pierw nie chciał wejść na obroty potem zgasł na światłach wyryrałem prawie cały akumulator żeby zatrybił , udało się więc manetka opór i całe 30km/h pod górę do domu,niestety nie udało się 3,5 km z buta pchając krowę w deszczu pod górę .Dziś chciałem go odpalić ale akumulator leży a na desce pali się check engine. Jednym słowem chciałem dobrze a wyszło jak zawsze :(.
Zerknij proszę do karty homologacyjnej. Twoja maszyna stworzona jest do paliwa Pb95 - Nitro+ do paliwo o największej liczbie oktanów oferowane na polskim rynku. Po co zalewasz bak takim paliwem, skoro silnik nie jest do niego przystosowany?
A nie wlałeś może do baku Shell V-Power Nitro+ Diesel? Mogłeś się rypnąć przy dystrybutorze...
Czeka Cię wizyta w serwisie...
Właśnie napisane jest że co najmniej PB 95 a zawsze był zalewany 98 albo ultimate