Szukalem na forum ale nie moglem znalesc Problem w tym ze przy 60 slysze takie metaliczne brzeczenie ale takiego delikatnego i lekkiego metalu a przy 70-80 taki swist. Od czego to ??
jakieś łożysko pewnie… skąd mniej więcej to dochodzić?
I tu jest problem bo to takie stereo A i dzis jak gwaltownie zahamowalem to cos przeskoczylo ale potem jak jeszcze raz tak zrobilem to juz nic… Ale ten swist i brzecenie sa wkurzajace i jeszcze od 40-55 sa takie wibracje coraz mocniejsze takie falujace slabiej.mocniej.slabiej i tak co raz mocniej to mocne a pozniej przestaje i jest brzeczenie a pozniej swist i nie mam pojecia co to ;/ lozyska na wale raczej nie ?? bo juz duzy przebieg ma i zadne lozysko nie bylo wymieniane. Prucz chyba w przednim kole bo tak jest kulkowe KOYO a takich chyba w seri nie bylo… Mam nadzieje ze ktos pomoże
postaw na centralce i pokręć kołem tylnym bo to chyba coś z przełożeniami… Zdejmij pasek i wszystko z wału odpal i zobacz…
a moze to bys zuzyty pasek? i jak w przelozeniach to co tam sprawdzić coto moze byc w przelozeniach ??
Sprawdzaj, jak Ci radzą, a nie nic nie robisz, tylko spamisz!! Jacob555
Z przodu te brzęczenie, czy z tyłu ?
Jacob napisalem czy to moze byc pasek bo mam zjechany ponad 1.5cm się wyciagnol… tylko nie wiem co spr w tych przelozeniach nigdy tego otwartego nawet nie mialem kdekarz123, Z tylu dokladnie gdzieś z silnika
“chyba coś z przełożeniami… Zdejmij pasek i wszystko z wału odpal i zobacz…” - trudne? Jacob555
Jezeli masz wibracje w podlodze to niestety ale rama ci pękła. Też tak miałem po czym oddałem go na gwarancje i zrobili ale ponad miecha bez motoru będziesz . Rozbierz podloge i zobacz czy ci jakas rurka nie pekla (ja mam dwie rury takie cienkie pod podloga jako rama) pewnie u ciebie tez tak będzie.
Ja mam wibracje jak cisne koło 80, a rama z tego co wiem jest w porządku ;]