Brak zawirowywacza spalin, albo jestem ślepy...Peugeot Vivacity.

Mam skuter peugeot vivacity rocznik 2000. 1 blokadę zdjąłem bez problemów (blaszka na wariatorze). Osiągi poprawiły sie nieznacznie (z 50km/h do 60)... natomiast ni jak nie moge znaleźć tej ślepej kiszki... moze poprzedni właściciel ją usunął, albo coś źle robie? pomoże ktoś. poniżej załączam zdjęcia.
http://img444.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=20111015115.jpg. ostanie to widok z góry przy otwartym kufrze. z góry dzieki za pomoc :)

może nie być. u mnie też nie ma fabrycznie. to jest 4t prawda?
przejrzyj / omacaj całą długość od silnika do tłumika. ze zdjęć wynika że faktycznie nie ma

Roomcajz - peugeot Vivacity to 2t.

Do autora tematu :
Może nie być zawirowywacza, w sumie nie byłbym pewien, że w 2000 roku stosowali już takie cuda :).
Właściwie, to jak chcesz mieć zawirowywacz, jak masz nieoryginalny komin ?.

skuter kupiłem używany i nie wiem co było w nim zmieniane a co nie. Przeczytałem w internecie ze są 2 blokady. 1 zdjąłem a drugiej nie moglem znaleźć co wydawało sie dziwne, bo po co ktoś miałby zdejmować tylko 1?! tak to jest 2t.wychodzi na to ze rzeczywiście nie ma tego zawirowywacza, w sumie to może tak być bo akurat z przyspieszenia jestem zadowolony, tylko ta v-max mnie troche irytuje... dlaczego tylko 60km/h? czy wie ktos co jeszcze mógłbym zrobić aby zwiekszyć osiągi?

Patrykk napisał:

Roomcajz - peugeot Vivacity to 2t.

sa też 4t tylko nie wiem od jakiego rocznika