Witam , wczoraj niestety miałem przykrą sytuację i spuchł mi tłok :/ . Wydaję mi się ,że to od tego że skuter dostawał za mało paliwa ponieważ gdy odkręcałem manetkę dopiero po chwili zaczynał na prawdę przyśpieszać a wyrzuciłem pompę oleju i zacząłem robić mieszankę,więc przez to że dostawał mało paliwa mógł spuchnąć ? . Druga sprawa problemy z utrzymaniem wolnych obrotów miałem już dłuższy czas ponieważ czasem wyślizgiwał mi się gaźnik z gumy która idzie od króćca ssącego . Dzisiaj go docisnąłem i skuter dostał dużego przyrostu mocy aż sam się dziwiłem ,ale gdy tylko się zatrzymam to skuter gaśnie a gdy jadę i puszczę manetkę to czuję jak nie dostaje paliwa ponieważ zaczyna hamować i jest charakterystyczny dźwięk braku paliwa , gdy już mu dodam gazu przez chwile jest dźwięk muła (buuuuuuuu) i zaczyna przyśpieszać . Dziwne jeszcze jest to , że gdy stoję w miejscu i dodaję gazu i odkręcę manetkę do połowy skuter gaśnie ale gdy jadę powiedzmy 5km/h i odkręcę manetkę do końca zacznie się normalnie rozpędzać .... Wiecie co może być przyczyną takiego dziwnego zachowania ?
Cylinder 70cc, gaźnik 21,5mm , króciec ssący top racing 21mm .