Brak świateł w skuterze barton firexof

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z elektryką w skuterze barton firexof. Od pewnego czasu chodził mi po głowie pomysł aby zamontować w skuterze obrotomierz bo miałem na to ochotę. Podłączyłem kabelki pod z obrotomierza pod kabelki ze światła pozycyjnego i od tego czasu nie świeciła, lecz cała reszta tak. Ostatnio gdy wracałem do domu to przestało mi świecić podświetlenie licznika i sam leflektor. Rozebrałem go i okazało się, że wszystkie żarówki są popalone nawet ta, która nie była jeszcze używana. Sprawdziłem kostkę od leflektora i okazała się być luźna więc wymieniłem ją i nadal było to samo. Po wymianie tej kostki założyłem nowe żarówki, lecz przy dodawaniu gazu światła gasły a po czasie się spaliły. Dodam jeszcze, że po mimo tego to podświetlenie obrotomierza normalnie działa gdy bawię się przełącznikiem lecz cała reszta z podświetleniem deski i sam leflektor nie działa. Proszę o pomoc, bo już jakiś czas przy tym siedzę tyle godzin mierzonych miernikiem bez rezultatów. Z góry dzięki za pomoc :smiley: