Brak reakcji po przekręceniu stacyjki, nie odpala

co to znaczy "sprawdziłem alarm" ? odłączyłeś go ZWARŁEŚ to co odcinał ?

Druid napisał:

Rozumiem, że sprawdziłeś obwody rozrusznika, sam rozrusznik i przekaźnik rozrusznika?

tak spprawdziłem.

Wombat napisał:

co to znaczy "sprawdziłem alarm" ? odłączyłeś go ZWARŁEŚ to co odcinał ?

odłączyłem go i sprawdziłem w środku

czyli jesteś elektronikiem, znasz sie na tym i umiesz zdiagnozować alarm? czy tez otworzyłeś pudełeczko i wprawnym okiem stwierdziłeś że nic tam nie wygląda na zepsute bo brak śladów pożaru?
Oczywiście nie sprawdziłeś instalacji BEZ ALARMU, przywróconej do stanu fabrycznego? Retorycznie pytam bo oczywiście że nie.

Teraz sie mi przypomniało że bez alarmu odpalał tylko się go wtedy zgasic nie dało. Wiec alarm musimy wykluczyć.

a wypnij kostkę ze stacyjki i próbuj z kopa.

paci, przecież człowiek nie ogarnia kompletnie.
Żeby wykluczyć alarm trzeba go wypiąć z instalacji a instalacja przywrócić do stanu fabrycznego (zawor, kostką a czasem kombinerkami i taśmą izolacyjną). Przecież może mu alrma podaje ciagle mase na "zgaś silnik" i w życiu go nie odpali. A kolo otwiera pudełczka i kręci nad nimi głową "hmmmm...hmmmm CHYBA nie jest zepsuty..hmmmm". To bez sensu taka robota. Trzeba posprawdzać zasilanie modułu, układu zapłonowego, stacyjke, czy przewody nie są zerwane lub zwarte... trzeba ZNALEŹĆ USTERKE a nie ruszać kabelkami to może załapie.

a usunięcie alarmu proste jak cep wypinasz robisz mostek i po ptokach.
http://obrazki.elektroda.pl/3676069200_1345200313.jpg

Rozkrecilem wszystkie plastiki, podociskałem kazdy kabelek i udało się mi odpalic na kopa lecz elektryczny starter dalej nie działa.

Z tego co się mi wydaje to przekaźnik do wymiany. Tez tak myślicie?

że nie ma tam przekaźnika. a ty dalej ruszaj kabelkami. niewątpliwie naprawisz.

Ty czytasz sam siebie? Napisałeś wcześniej, że go sprawdziłeś!
No, totalna porażka...

Witam mam taki sam problem że mój skuter 2t 50 CC longnija nie reaguje wogule na przycisk nie chce wogule zakręcić co może być wina ??

coś wymienione już w tym wątku. co do tej pory sprawdziłes?