Witam jak w temacie żarówka ok a nie ma ani krótkich ani długich, na włączniku prąd jest a na kostce od żarówki już nie, skuter to zipp baotian 4t z 2009r może ktoś podpowie bo może gdzieś standardowo coś się rozłącza bądź przepala reszta świateł ok
sam sobie już w zasadzie odpowiedziałeś. Skoro NAPIĘCIE na przełączniku jest, a na kostce od żarówki nie, to jaki wniosek?
Sprawdź odcinek pomiędzy przełącznikiem a żarówką.
no tak tylko zeby poodkrecac przednie plastyki to mnie cos trafi
Nie przesadzaj, 10 minut roboty i będziesz wiedział co jest grane. Lepiej poświęcić godzinę na diagnozę i porządną naprawę - i mieć później święty spokój. A może styki we włączniku nie łączą? Wyjmij kostkę z włącznika i sprawdź łącząc kable czy to nie jego wina.
włacznik sprawny, musiałem zrobic obejscie na krótko, to znaczy od włacznika do zarówki i swieci ale tylko długie albo długie i krótkie na raz
musiało sie cos głebiej zrobic ale nie mam zbytnio czasu zeby instalacje cała przegladac
a poza tym elektryka to nie dla mnie
nie ogarniam czemu z włacznika prad daje brazowy kabelek a w oprawce do zarówki sa tylko biały, zielony, niebieski
biały - krótkie
niebieski - długie
zielony - masa
to doszłem tylko czemu we właczniku ich nie ma
najprawdopodobniej masz lewy przełącznik do wymiany bądź naprawy.
ten od długich? to nie powiniem miec tylko długich a nie obydwu
moze trzeba oba właczniki wymienic
Podejrzewam uszkodzenie styków w lewym przełączniku mijania/drogowe.
A kabelek tam masz brązowy, a na żarówce niebieski, biały, zielony, gdyż kabelki z przełącznika prawego idą potem do przełącznika lewego, z lewego potem na tylne światło pozycyjne, oraz przedni reflektor.
a mozna w jakis sposob to przetestowac?
Jak da się rozebrać przełącznik to tak.