Brak prądu

Witam. Posiadam choppera 50 w którym ostatnio wymieniałem uszczelki cylindra i głowicy oraz tłok. Nie jeździłem po tej wymianie tylko go odpalałem kopką kilka razy aby sie dotarł. W końcu chciałem sie przejechać, ale brak prądu. Nie działa kontrolka od prądu, migacze, rozruch. Nie wiem co sie stało proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Może i prymitywne pytanie ale masz masę? Nie zapomniałeś czego podłączyć ?

Tak powinno byc wszystko podłączone. Cały czas jeździłem przed remontem. Nie wydaje mi się, żeby cos sie uszkodziło przy wymianie tłoka i uszczelek.

bezpiecznik? stacyjka?
to co ci sie wydaje to twoja sprawa i na to nic nie poradzimy - a reszta jest do sprawdzenia.

bieresz pan żaróweczka na 2 drucikach, przytykasz do klepmy plus akumulatora (podłaczonego) i drugi do ramy - jak zaróweczka się pali to mase masz.

teraz przykładasz jeden drucik do minus na akumulatorze a plusem “tropisz” kabel na każdym kolejnym elemencie instalacji i złącze za akumulatorem…przed bezpiecznikiem, za bezpiecznikiem, przed kostką, za kostką, przed kostką stacyjki, za kostka stacyjki , na wejściu stacyjki i na wyjściu stacyjki… i nie ma bata - skoro nic ci akumulatior nie zasila to gdzieś jest ten obwód przewany

Mase mam, sprawdzałem miernikiem prąd dochodzi do rozeusznika i do przerywacza od migaczy. Podejrzewam, że moze to byc bezpiecznik, ale nie wiem gdzie sie on znajduję.