coś ci się chyba pomyliło. Powietrze wpada do króćca w filtrze powietrza, potem jest ono zasysane z filtra powietrza do silnika przez króciec ssący. Powietrze wpada do silnika, a nie jest wypychane. W gaźniku dodatkowo tworzy się mieszanka wybuchowa z oparami paliwa + powietrza, i ta mieszanka leci przez króciec do silnika, gdzie tam ulega sprężeniu i wypaleniu, a wypalona już mieszanka wychodzi przez wydech, a na końcu przez tłumik.
to co dałeś na zdjęciu to króciec ssący, ale nie rozumiem jak może on pchać paliwo do filtra paliwa? paliwo idzie z baku do filtra paliwa, potem z filtra paliwa do gaźnika. Do króćca ssącego jest podczepiony jedynie wężyk podciśnieniowy.
Chodzi Ci o to, że paliwo nie dochodzi do gaźnika? Długo nie jeździłeś? Jeśli skuter stał całą zimę, to wystarczy wlać odrobinę benzyny do gaźnika, gdy zapali to pociągnie z baku.
i właśnie mi oto chodzi ze nie mam paliwa w filtrze paliwa jak odłącze ten wężyk podciśnieniowy to skuter dalej działa a paliwa nie mam w filtrze paliwa.
coś ci się chyba pomyliło. Powietrze wpada do króćca w filtrze powietrza, potem jest ono zasysane z filtra powietrza do silnika przez króciec ssący. Powietrze wpada do silnika, a nie jest wypychane. W gaźniku dodatkowo tworzy się mieszanka wybuchowa z oparami paliwa + powietrza, i ta mieszanka leci przez króciec do silnika, gdzie tam ulega sprężeniu i wypaleniu, a wypalona już mieszanka wychodzi przez wydech, a na końcu przez tłumik.
już mi się nie chce tego tłumaczyć co i jak , ale ty jak nie wiesz jak działa króciec i kranik podciśnieniowy to już lepiej nie pisz bzdur , wiem że chcesz dobrze ale jak doradzasz to rób to dobrze , a w skrócie ; króciec przez wężyk otwiera przepust kranika podciśnieniowego ( zasysanie ) a ten puszcza paliwo z baku do filtra paliwa gdzie potem dalej jest zasysane do króćca poprzez gaźnik w którym miesza się z powietrzem z filtra powietrza , żeby paliwo normalnie leciało to króciec , wężyk i kranik muszą być sprawne - o gaźniku już nie wspomnę.
Jest jeszcze lepszy sposób. On Ci się zapewne po zimie przyciął, bo pozlewały się płyny i nie masz kompresji. Weź w strzykawkę trochę paliwa, wykręć świecę i wlej do cylindra (nie za dużo), później odpal skuter i pociągnij od razu go na wysokie obroty (trzymaj aż się wkręci, jeżeli będzie gasł to powtarzaj czynność, pamiętając o gazie). Wtedy on załapie ciąg, wytworzy się ciśnienie i zacznie pobierać paliwo.