Witam , mam pewien problem ze swoim jednośladem, otóż gdy wjechalem w dziurę ,od tego czasu skuter zaczął tracić moc , myśle ok , to pewnie na chwilę tak, lecz niestety skuter już nie chciał jechać stałą prędkością , prędkość spadła do 15 km/h , a przy dodaniu gazu skuter sie tak jakby dusił i po chwili gasł. Co może być przyczyną awari? Pozdrawiam
przyczyną awarii było wjechanie w dziurę i związany z tym wstrząs.
.
.
Zgadłem? Niezły jestem nie?
.
Wyprzedzając kolejne pytanie odgadnę jego brzmienie:
- no to ja wiem (to po co pytasz???) ale co sie mogło popsuć???
Odpowiadam:
- COKOLWIEK
usatysfakcjonowany?
Skutery na ogół mają jakąś markę, są jakiegoś typu, mają jakiś przebieg i ogólny stan techniczny.
Dziury też bywają różne - w jednej cie zatrzęsie a w drugiej przelecisz przez kierownice.
jakości odpala, jakos pracuje..jak?Chętnie, mniej chętnie..normalnie tylko jechać nie chce
Wypadało by sie wysilić i podać trochę informacji. Jako superinteligetna wróżka podpowiem ci że na skutek wstrząsu mogło się coś poluzować (jakaś kostka elektryczna, fajka świecy). Abo nie poluzowało tylko zwarło. Jeżeli było uderzenie to może się coś rozszczelniło (wydech, gaźnik na złączkach) a może nawet pękł gdzieś blok.
A może wytrząsło syf w filtrze paliwa i przytkało gaźnik, a może powiesiło pływak, a może powiesił sie kranik lub jakis przewód podciśnieniowy.. a może uciekł do lasu...
Niestety nawet nie wiem czy to 2T czy 4T i czy w ogóle ma gaźnik bo może to wtrysk. Wiec to jest max jak możemy ci pomóc. A teraz do skutera - i szukaj usterki.
dobreee... to mi się podobało...
Skuter to chinol, coś na wzór Rometa 717, oczywiście 2T. Przebieg 5500 km, stan techniczny bardzo dobry, bo o skuter dbam , odpala on za pierwszym razem i ze startera i z kopki. Gaźnik posiada, jakieś inne jeszcze informacje podać?
za późno. Już ci wszystko napisałem.