Witam. mam skuter marki YIBEN YB50QT-3 moj problem jest zwiazany z tym ze pewnego razu jechalem normalnie wrecz lecialem nim ;D zgasilem go chcialem jechac pomownie ale stal sie zamulony jechal tylko 50km/h dosc powoli sie rozpedza dodam jeszcze ze jak dam gazu to go muli na poczatku zanim sie rozpedzi to wiecznosc teraz nim sie przejechalem to calkiem 10km/h porazka ;/
Spróbuj przeczyscic gaznik. Może być też wina paliwa. Ja raz zatankowałem na Bliska i do domu nie moglem dojechac.
To moze go przegrzales
skoro to stało się nagle to bardzo możliwe że silnik się zatarł albo uszczelkę pod głowicę masz do wymiany
nw zaraz bd cos dziala przy nim i zobacze co to tam sie stalo teraz bd wiedzial gdzie szukac ;) moze jeszcze jakies propozycje ?
filtr powietrza wyczyść - to jest częstą przyczyną takich problemów
Jak by to byla wina filtra to skuter stopniowo by co raz gorzeh palil jezdzil i td a jemu to sie nagle stalo wiec to bedzie naped wariator/sprzeglo lub cylinder
no gaznik wyczyscilem ale znalazlem maly problrm membrana byla lekko porwana i dostawal lewe powietrze nie dalo sie ustawic obrotow nawet kupie nowa i zobaczymy wtedy co to bd
jeszcze raz ja jednak wina membrany byla i regulacji gaznika ;]