Wziąłem od kolegi nie działający skuter, który całą zimę stał pod chmurką nie przykryty.
Skuter nie miał iskry, więc najpierw wymieniłem świecę, dalej nic,następnie cewkę i moduł c.d.i. nadal nie ma iskry czy to będzie stator czy coś innego może być? Dodam że kable sprawdzone nic nie przerwane wtyczki potraktowane kontaktem w sprayu.
Moduł wymieniłem powiedz gdzie co mam sprawdzić bo nie mam pojęcia. Przy stopce nie widziałem żadnych czujników . Zapomniałem napisać najważniejszego skuter to jakiś chińczyk Magnus t-rex.
nie podejmuje sie opisywac ci diagnostyki układu elektrycznego skoro nie masz o tym bladego pojęcia.
szkoda mojego i twojego czasu.
Znajdź kogoś kto ogarnia i tak bedzie najszybciej i najskuteczniej
myśle że nie tyle lubisz sie uczyć co wydaje ci sie że to szalenie proste wszystko i raz dwa załatwisz a już najlepiej jak ktoś strzeli złotą rade i od razu trafi. Niestety to nie apka na smartfona. Tu trzeba znać swój układ elektryczny, wiedzieć jak działają poszczegolne elementy i jak są od siebie uzaleznione.
Zasilanie modułu sprawdziłęś przynajmniej? Bo że go wymieniłęs to wiem ale może go wymieniłes bez sensu
Nie wydaje mi się że to proste, mogę zawieść zloma do kogoś kto się zna zapłacić kilka stówek i po problemie. Tyle, że ja nie chcę, bo jak ktoś mi wytlumaczy, pokaże gdzie poczytać to sobie posiedzę pokminie, sam ogarnę i będę miał z tego radoche . Moze wydam więcej niż na mechanika ale satysfakcję będę miał . Dzięki za pomoc.
jak wpiszesz w wyszukiwarke forum “brak iskry” to dostaniesz tyle wątków że cie głowa rozboli. jedne bedą bardziej łopatologiczne inne mnie. Ale to wystarczająca wiedza żeby to ogarnac. Tylko że to zajmie bardzo duzo czasu zanim przynajmniej zrozumiesz z jaką instalacja masz do czynienia i z jakich elementów sie składa.