Mam problem z ustawa z 25.12.2007 ponieważ kupiłem sprowadzony skuter postanowiłem go zarejestrować dowiedziałem się ze wejdzie nowa ustawa która wnosiła konieczność [to było w grudniu 2007] posiadania jeszcze dowodu z danego kraju wcześniej wystarczyło posiadać TYPENSCHEIN i umowę kupna.Myśląc ze ustawa wejdzie dopiero w nowym roku nie spieszyłem się ale tłumaczenie ,przegląd skutera zrobiłem przed 25grudnia .Papiery do skarbówki dałem 21 i miały być na czwartek 27 wiec odebrałem papiery ze skarbówki i poszedłem do rejestracji z wszystkimi papierami które miałem i tam dowiedziałem się ze ustawa była do 25 i brakuje mi dowodu . Niedawno gdzieś przeczytałem ze jak rozpocznie się procedurę rejestracji przed danym dniem to będzie obowiązywać stare prawo i mam pytanie czy ktoś się na tym zna i czy to prawda i czy dało by się jeszcze zarejestrować skuteraż Czy można jakoś inaczej to ominąć?
jak masz znajomosci to da się wszystko :]
Wydaje mi się, że jeśli zacząłeś cały “proces” rejestracji wcześniej, to teraz możesz dokończyć to na starych przepisach
no tak mówiłem im a te żeby do Austrii jechał
[gmax trzeba mieć ale bardzo dobre xD]
Czy ten pojazd był rejestrowany za granicą? Czy tak jak w niemczech do 2005 roku się nie rejestrowało bo były skutery jak rower. Mam na kompie papier który mówi o tym że na samą fakture vat można zerejestrować pojazd z niemiec etc.
Tak był rejestrowany w 08.2004 a ABGEMELDET w 2006 tylko że ja dostałem sam typenschein [jak wygląda taka faktura <może załatwię>]
no faktura taka jaka ci wystawia sprzedawca…w google wystarczy poszukac…jak miałem kupowac peugeota to kolo mi pokazał cos takiego ->http://www.biuroeuromed.pl/files/faktura-vat-marza-a5-typ-193-3u.jpg oczywiscie to tylko okładka ale on mi pokazał papierek z tego bloczku i tam pisało peugeot
PodLy napisał:
Mam na kompie papier który mówi o tym że na samą fakture vat można zerejestrować pojazd z niemiec etc.
To wrzuc go na imageshacka i daj nam linka :P
dziwne…mi koles pokazywał całkowicie inna fakture…pokazywał mi taka zwykła z bloczku :roll: i pozniej z tego co mi wiadomo na nia udało mu się zarejestrowac tego peugeota :roll:
ale to nie jest kopia faktury tylko papieru który mówi ze można zarejestrować na fakturę