Boatian 4T - problem z odpaleniem.

A kto powiedział, że Twoja awaria jest spowodowana tylko jednym czynnikiem? Problem z odpalaniem może powodować jedno, a gaśnięcie drugie. Skuter jest dość prosta konstrukcją, jednakże nie jest to rower, który ma tylko łańcuch i dwie zębatki. Ja Ci tylko podaje różne możliwości, nie mam kontaktu ze skuterem, więc w nie do końca jasnej sytuacji pozostaje mi zgadywanie. Jak już Ci mówiłem, sprawdź kondycję układu paliwowego i rozrusznik. Nie jest to wiele pracy, a przynajmniej będzie o dwie możliwości mniej.

A wiec tak skuter mi odpalil na boku a na prosto tylko krecil i nie odpalal. Wiec rozrusznik jest dobry. Podczas odpalania slyszalem walenie. I teraz pyt czy od zepsutego walu skuter moze mi nie odpalac?

Nawet jesli wał by był uszkodzony skuter tez by odpalał , jedyny objaw jaki bys słyszał to odgłosy, jesli skuter odpala na boku przyczyna moze byc elektryka.Jesli na pozycji bocznej skuter daje oznaki zycia byc moze cos Ci nie styka .Sprawdz okablowanie i cewke tam czesta styki sa słabego połaczenia.Sprawdził bym jeszcze w gazniku pływak , byc moze sie zawiesza i nie dostarcza wystarczajacej mieszanki.Sprawdził bym jeszcze połaczenia filtrów powietrza

Do gaznika paliwo ladnie dochodzi ale jak czyscilem gaznik to wylalem dwa kieliszki zasyfionej benzyny z jakas dziwna substancja az sie zdziwilem co oni na orlenie sprzedaja. Dzisiaj pogrzebie tam gdzie mowiles i zobaczymy. Ja wlasnie slysze jakies stukanie. Dlatego podejrzewam wal.

U mnie cewka nie miala jak sie odpiac mam ja przykrecona jak na chinczyka dosyc solidnie :) dawajcie co mam dalej sprawdzac

Wał raczej nie ale spróbuj odpalic na innej głowicy.Ten rozrusznik tez słabo ci kreci a akumulator naładowany na full?

Zauwazylem zs nagrzewaly mi sie kable i po tych kablach doszedlem do takiego zlotego czegos co wchodzi do wariatora. Teraz sie nie grzeje ale jak kolega wyzej wspomnial zaczal ciezko krecic a akumlator nakadowany. (Napewno gorzej kreci niz w innych bo jest cylek 70)