Witam wszystkich mam problem ze skuterem 4t. Jestem zielony więc proszę o podpowiedź. Jest to skuter baotian 4t problem jest taki że nie ciągnieodpala normalnie na stopce jak daje mu gazu to kręci jak szalony ale jak już wsiądę to nie ma siły ciągnąć. Obroty wysokie ale jechać się nie da max 20 km/h. Pomóżcie
jak ci pomóc? przyjechać? naprawić?
Liczyłem na jakąś podpowiedź jaka może bycprzyczyna
A przy gaźniku nic nie robiłeś ? To jest efekt nieumiejętnego założenia dekielka na membrame tego na górze gaźnika jest na 2 śrubeczki. Tam szukaj przyczyny.
bardziej bym strzelał, że to wariator, pasek,sprzęgło, zębatki tylnego koła niż gaźnik bo na obroty niby się wkręca
a ja bym strzelał w to co zawsze i dlatego takie strzelanie nie ma sensu bo to nawet nie wiadomo czy problem jest z mocą czy z przeniesieniem tego przez napęd.
zła regulacja gaźnika lub uszkodzony gaźnik
przycinający się wariator
za lekkie rolki, uszkodzone/przekręcone rolki
poślizg sprzęgła
poślizg paska
przycinający się korektor
nie wiemy czy się tak zrobiło czy taki kupił bo oczywiście gośc jest oszczędny w słowach a reszte sobie na pewno zgadniemy bo przeciez się na tym znamy na forum.
Albo zajechana góra i nie ma siły pod obciążeniem.
tak, albo i zatkany wydech… generalnie cokolwiek co ma wpływ na moc. z dupy temat i jak zwykle z dupy takie zgadywanie bo to się rozkłada i diagnozuje/paczy a nie uprawia zgadywanki w internetach
Nic nie grzebałem 2 dni temu wszystko było ok jeździł jak należy a wczoraj jechałem jak zwykle do pracy i w pewnym momencie stracił moc. Silnik wyje ale nie przekłada mocy na napęd przynajmniej tak to wyglada
rozkładaj dekiel napędu i patrz